18 Eylül 2024 Çarşamba

Magdeburg'da komünist aydın Okçuoğlu anıldı

Magdeburg'da komünist aydın İbrahim Okçuoğlu anıldı. Anmada, Okçuoğlu'nun devrim davasına olan bitmek bilmeyen inancının örnek alınması çağrısı yapıldı. 

Almanya'nın Magdeburg kentinde ölümsüzlüğünün birinci yılında komünist aydın İbrahim Okçuoğlu anıldı. Anma töreni, faşistlerin saldırılarına karşı Christopher Sokağı Günü'nü (Onur Yürüyüşü) savunma eylemlerinin ardından gerçekleşti. Doğu Almanya'da şu anda bölgedeki tüm Christopher Street Günlerinde kitlesel faşist saldırı dalgası yaşanıyor. Magdeburg'da 500 faşist toplanırken, karşılarında sadece 150 antifaşist geçit törenine saldırıya izin verilmedi.

Eylemin ardından antikapitalist gençlik örgütleri ve Komünist Gençlik Örgütü'nün (KGÖ) katılımıyla anma gerçekleşti. KGÖ adına yapılan konuşmada, Okçuoğlu'nun genç komünist ve devrimci kuşakların eğitiminde ve yetiştirilmesinde oynadığı role özellikle vurgu yapıldı. Ayrıca, Okçuoğlu'nun devrim için on yıllar boyunca yorulmadan çalıştığı aktarıldı ve tüm gençlere, kapitalist sistemin ideolojik kuşatmasına karşı bu azmi ve meydan okumayı, devrim davasına olan bitmek bilmeyen inancı ve derinleşmesini kendilerine örnek almaları çağrısında bulunuldu.

Anmada Okçuoğlu'nun mücadele hayatını anlatan bir sinevizyon gösterildi.

Anmaya katılan bir genç, Okçuoğlu'nun mücadelesinden ilham aldığını ve cesaretlendiğini dile getirdi. 

Anma okunan Çav Bella ile sona erdi.