23 Eylül 2024 Pazartesi

Madenciler somut adım atılmazsa Ankara'ya yürüyecek

Maden işçilerinden, AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile yapılan görüşmenin ardından çözüm üretilmesi için istenilen 10 günlük süre dün doldu. Bağımsız Maden-İş Sendikası Örgütlenme Sekreteri Aksu, somut bir adım atılmadığı takdirde Ankara'ya yürüyeceklerini kaydetti.

Bağımsız Maden-İş Sendikası Örgütlenme Sekreteri Başaran Aksu, somut bir adım atılmadığı takdirde Ankara'ya yürüyeceklerini duyurdu.

Manisa'nın Soma ilçesindeki Uyar maden işçileri kıdem tazminatı ve ücret alacakları için 12 Ekim günü Ankara'ya yürüyüş başlattı. Maden işçileri Salihli'de yaşadığı gözaltından sonra 21 Ekim de AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile görüştü. Görüşmede maden işçilerinden sorunu çözmek için istenilen 10 günlük süre dün doldu.

'BİZDEN İSTENEN 10 GÜNLÜK SÜRE DOLDU'
Bağımsız Maden İş Sendikası Örgütleme Sekreteri Aksu, AKP Grup Başkanvekili'nin sorunu çözmek için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve Cumhurbaşkanı ile görüşmek için kendilerinden 10 gün süre istediğini hatırlattı. Aksu, bu süreyi Kırkağaç Çamlığında bekleyiş ile geçirdikleri belirtti.

AKP Grup Başkanvekili Zengin'in danışmanı ile Cuma günü telefonla görüştüklerini aktaran Aksu, "Başkanvekilinin danışmanı bugün ve yarın da iki görüşme yapıp bize geri döneceğini söyledi. Pazartesi Özlem hanımı aradık, ulaşamadık. Daha sonra kendisi aradığında bir iletişimsizlik oldu, görüşemedik. Yaşanan iletişimsizliği gidermek için Meclisten değişik partilerden vekillerin AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin'e ulaşmaya çalıştı. 'Vekiller geri dönüş yaptı. Yarına kadar beklememizi ve sorunu çözeceklerini söyledi. Deprem ve AKP'li eski vekil Burhan Kuzu'nun vefatı nedeniyle programlarda bir aksama olduğunu bize ifade ettiler. Biz de yarın akşama kadar bekleme kararı aldık. Somut bir adım atılmazsa Çarşamba günü Ankara yürüyüşüne devam edeceğiz" dedi.