3 Ekim 2024 Perşembe

Madenciler direnişi 39. gününde Kuğulu Park'ta sürüyor

Bağımsız Maden-İş yetkililerinin Meclis'te görüşmeleri sürerken, madenciler de Kuğulu Park'ta eylemlerini sürdürüyor. Bağımsız Maden-İş Genel Başkanı Çakır, taleplerin derhal karşılanmasını istedi. 

Bağımsız Maden-İş üyesi Fernas Madencilik işçilerinin direnişi 39. gününde. AKP Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'na ait Fernas Madencilikte kölece çalışma koşullarına, sefalet ücretine ve ölümle burun buruna çalışmaya karşı Bağımsız Maden-İş'te örgütlenen ve işten atılan madenciler seslerinin duyulması için Soma'dan Ankara'ya yürümüştü. 

Yürüyüşün 8. gününde Ankara'ya ulaşan ve Meclis'te basın açıklaması yapan madenciler sendika ve işçi temsilcilerinin Meclis'te görüşmeleri sürerken Kuğulu Parkta eylemlerini sürdürüyor. Öte yandan madencilerin aileleri de destek için Manisa'nın Soma ilçesinde bulunan maden önünde eylemde. 

MADENCİLER YASAĞI AŞARAK MECLİS'E GİRDİ
2 Ekim günü Meclis'e yalınayak yürüyen madencilerin Meclis'e girişi yasaklandı. Dünkü görüşmenin ardından AKP'lerle yapılacak görüşme için Meclis'e giden madenci heyet, yasak olduğu iddiasıyla alınmadı. Milletvekillerinin ve madencilerin ısrarının ardından yasak kararı kaldırıldı. 

ÇAKIR: EYLEM YAPMA HEVESLİSİ DEĞİLİZ
Kuğulu Park'ta açıklama yapan Bağımsız Maden-İş Genel Başkanı Gökay Çakır, karşılanabilir taleplerin yerine getirilmesinin bu direnişi sonlandırılacağını hatırlattı. Çakır, "İşçinin haklı olduğunu herkes söylüyor. Kolluk kuvveti de belediye başkanı da milletvekili de söylüyor. Hakkımızı teslim edin,buradan bir an önce çekip gidelim. Biz de eylem yapma, ailemizden uzak durma heveslisi değilim. Ben 40 gündür çocuklarımı görmüyorum. Arkadaşlarım da öyle. Taleplerimizi kabul edin, alkışlarla çekip gidelim" dedi. 

TAYAD'LI AİLELERDEN ZİYARET: DİRENİŞLERİ BÜYÜTÜRSEK KAZANABİLİRİZ
Kuyu tipi hapishanelerin kapatılması için Ankara'ya yürüyen TAYAD'lı Aileler de madencilere dayanışma ziyaretinde bulundu. TAYAD'lı Aileler, "Kazanmak için direnmekten başka yol yok! Gücümüz dayanışmamızda, birliğimizde... Ancak bir olursak, direnişleri büyütürsek kazanabiliriz" dedi. 

Madencilerin direnişi sürüyor.