22 Eylül 2024 Pazar

Maden katliamında yaşamını yitiren işçi sorumlu tutuldu

Bartın Amasra'da, 42 madencinin hayatını kaybettiği patlamaya ilişkin Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK) hazırladığı değerlendirme raporunda, yaşamını yitiren işçilerden Öner Yıldız patlamanın sorumlusu olarak gösterildi.

Meclis Amasra Maden Kazası Araştırma Komisyonu, 42 madencinin yaşamını yitirdiği grizu patlamasının meydana geldiği TTK Amasra Müessese Müdürlüğü maden ocağında, 3-4 Ocak tarihlerinde incelemelerde bulundu.

Komisyona sunum yapan Kozlu Müessese Müdür Yardımcısı Yusuf Aydın, katliamda yaşamını yitiren Öner Yıldız'ı patlamadan sorumlu olarak gösterdi. Aydın, bu iddiasını madende barutçu olarak çalışan Taşkın Coşkun'un ifadesine dayandırarak şunları söyledi:

"Barutçu Taşkın Coşkun'un ifadesinde belirtilen; ateşleme yapmadığı delikleri de doldurması gösteriyor ki son derece dikkatli ve özenli yapılması gereken ateşleme işleminin acele bir şekilde ve kurallara uymaksızın gerçekleştirildiği anlaşılmaktadır. Zira metan gazı barındıran kömür ateşlemelerinde tek seferde atım yapmak ve doldurulan delikleri mutlaka patlatmak gerekmektedir."