20 Eylül 2024 Cuma

Luzern de Masha Amini ile dayanışma mitingi

Mahsa Amini'nin katledilişinin birinci yılında İsviçre'de 200 kişi sokağa döküldü. Yürüyüşte, faşist rejimlerin kadın düşmanı politikalarına ses çıkarma, direnen kadınlarla dayanışma ve kadın devrimi talebinin büyütülmesi çağrısı yapıldı.

İsviçre'nin Luzern kantonunda Jina Mahsa Amini için yürüyüş düzenlendi. İran Kadın Devrimi ile Dayanışma Komitesi Luzern çağrısıyla yapılan yürüyüşe çok sayıda kişi katıldı. Helvetiaplatz'ta toplanan kitle taşıdıkları Almanca ve Kürtçe pankart ve dövizler ile Jina Mahsa Amini'nin katledilmesini protesto etti. İran halkıyla dayanışma taleplerini haykıran 200 kişi Mühleplatz Löwengraben ve Grendel üzerinden Pavilion'a yürüdü.

Halka yönelik konuşmalarda, "Bugün Jina Mahsa Amini'nin öldüğünün ilan edilmesinin üzerinden tam bir yıl geçti. Başta İran halkı olmak üzere tüm dünyada bu polis infazına kayıtsız kalmayan milyonlar sokaklara döküldü" denildi.

Başta  idam cezasının derhal kaldırması talebi olmak üzere sokaklara dökülen milyonların İran rejimini devirme iradesinin önemine dikkat çekilen konuşmalarda faşist rejimlerin kadın düşmanı politikalarına tepki gösterildi. Direnen kadınlarla dayanışmanın ve kadın devrimi talebinin büyütülmesi çağrısında bulunuldu. Yürüyüş, "Jin, jiyan, azadi" sloganıyla sona erdi