21 Eylül 2024 Cumartesi

Londra'da ırkçılığa karşı kitlesel yürüyüş düzenlendi

Brexit anlaşmasını bahane ederek sokağa çıkan ırkçı gruplara karşı Londra?da kitlesel katılımlı bir yürüyüş düzenlendi.
İngiltere Parlamentosu'nda oylamaya sunulacak Brexit Anlaşması'nı bahane ederek Londra'da merkezi eylem düzenleyen İngiltere'nin ırkçı ve faşist gruplarına karşı yerli ve göçmenler sokaklara çıktı. Irkçılık karşıtlarının 17 Kasım'da 40 bin kişi ile Londra'da sokağa çıkmasına misilleme yapmak isteyen ırkçılar, Brexit müzakereleri sonucu varılan anlaşmayı bahane ederek ırkçı Tommy Robinson'ın çağrısı ile bugün bir yürüyüş düzenledi.
 
Irkçılığa karşı düzenlenen eyleme ise katılım kitlesel oldu. Sendikaların, kampanya gruplarının, politik oluşum ve göçmen örgütlerinin çağrısı ile BBC'nin Londra'daki merkezi önünde bir araya gelen on binlerce ırkçılık karşıtı, ırkçıları ve ırkçılığa zemin hazırlayan Muhafazakar hükümetin politikalarını protesto etti.
 
Yürüyüş için olağanüstü güvenlik önlemi alan polis ile grubun karşı karşıya gelmesini engellemek için Trafalgar Meydanı ile Parlementoda Meydanı'nı birbirine bağlayan White Hall Caddesine barikat kurdu. Noel ve yeni yıl için süslenmiş olan Londra'nın en işlek caddeleri ve noktalarından sloganları ile ırkçıları protesto eden ırkçılık karşıtları sokaklarına ve taleplerine bir kez daha sahip çıktığını duyurdu.