21 Eylül 2024 Cumartesi

Londra'da dayanışma etkinlikleri sürüyor

TSP Londra'da depremzedelerle dayanışma çalışmasını sürdürüyor.

İngiltere'nin başkenti Londra'da faaliyetlerini sürdüren Tutsakların Sesi Platformu, 6 Şubat'ta yaşanan depremin ardından depremzedelerin yaralarını sarmak için başlattığı çalışmayı aralıksız sürdürüyor.

Her gün farklı bir yerde stant açılıyor, bildiri dağıtılıyor ve halka yönelik konuşmalarla depremin açtığı yaraların ancak dayanışma ile sarılacağını anlatıyor.

Depremin yarattığı yıkımın ve on binlerce insanın yaşamını yitirmesinin sorumlusunun Erdoğan olduğu anlatılan konuşmalarda, "Depremin üzerinden bir ay geçmesine rağmen hala birçok yere çadır ulaştırılmadı, depremzedelerin temel ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılanmadı. Bundan dolayı depremzedelerle dayanışma çalışmasını sürdüreceğiz" denildi.

Southgate Station önünde açılan stantta depremzedelere gönderilmek üzere para da toplandı.

"Kader değil yolsuzluk", "Deprem değil rant öldürür", "Asıl sorun Erdoğan", "Savaşı durdur, depremzedeleri destekle", "Deprem değil Kapitalizm öldürür" ve "Asla unutmayacağız" dövizlerinin açıldığı eylemde, depremi ranta çevirmeye çalışan faşist iktidar teşhir edilerek, halka depremzedelerle dayanışma çağrısı yapıldı.