20 Eylül 2024 Cuma

Londra'da Cumartesi Anneleriyle dayanışma eylemi

Londra Trafalgar Meydanında Cumartesi Anneleriyle dayanışma eylemi düzenlendi. "Anaların öfkesi katilleri boğacaktır, anaların direnişi onurumuzdur" vurgusu yapıldı.

Britanya'da Cumartesi Anneleriyle dayanışma eylemi düzenlendi. Britanya Demokratik Güç Birliğinin çağrısıyla, oturma eylemi düzenlendi.

Londra Trafalgar Meydanında gerçekleşen oturma eyleminde, "Cumartesi Annelerine yönelik devlet destekli teröre son" pankartı açıldı, kaybedilen ve katledilenlerin fotoğrafları taşındı.

Kurum temsilcileri adına yapılan konuşmada 967 haftadır kaybedilen sevdikleri için mücadele eden ailelerin maruz kaldıkları devlet terörüne dikkat çekildi. Konuşmalarda, "Cumartesi Anneleri'nin yanındayız ve bu kayıpların akıbeti bulunana kadar alanlarda, sokaklarda olacağız. Devlet işlediği suçların hesabını verecek. Kayıplarımızın akıbetini öğrenmek insan hakkı olduğu gibi onurlu bir gelecek için mutlaka aydınlatılması gerekiyor. Ve bu annelere ve kayıp yakınlarına dönük polis şiddetini kınıyoruz. Bu insanlık dışı uygulamadan vazgeçilmesi için mücadeleyi sürdüreceğiz. Anaların öfkesi katilleri boğacak. Anaların direnişi onurumuzdur" denildi.