21 Eylül 2024 Cumartesi

Londra GİK-Der dönemsel üye toplantısı gerçekleştirdi

Londra'da faaliyet yürüten GİK-Der canlı tartışmaların yürütüldüğü dönemsel üyeler toplantısını gerçekleştirdi. Siyasal sürecin değerlendirildiği toplantıda, mücadele yöntemleri belirlendi.

İngiltere'nin Başkenti Londra'da faaliyet yürüten Göçmen İşçiler Kültür Derneği, dönemsel üyeler toplantısını gerçekleştirdi. Canlı tartışmaların yaşandığı toplantıda siyasal süreç değerlendirildi.

Britanya'da sınıf çelişkilerinin derinleşmesine bağlı sendikal hareketin yükselişe geçmesiyle yeni bir döneme girildiğinin altı çizilirken Türkiye ve Kürdistanlı göçmen emekçilerin bu gelişmelerin dışında kaldığı tespiti yapıldı. İngiliz burjuvazinin bunun karşısında "faşistleşme" eğiliminde olduğu belirtilirken ırkçılığın yeniden yükselişte olduğu vurgulandı. Mevcut hükümetin Ruanda uygulamasını yeniden deneyeceğinin altı çizilirken grev yasakları, yeni göçmen ve polis yasalarına karşı bütünlüklü mücadele ihtiyacı olduğu söylendi. Ukrayna savaşında Britanya'nın rolü bir daha vurgulanırken savaş karşıtı hareketin zayıf kaldığına dikkat çekildi.

Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da yaklaşan seçim sürecinde üçüncü halkçı-demokratik cephenin Britanya'dan geliştirilmesi ele alınırken tecrit ve baskılara karşı tutsaklar ile dayanışmanın güçlendirilmesi, Rojava ve  Güney Kürdistan'a dönük işgalci saldırılar karşısında mücadelenin yükseltilmesi gerektiği vurgulandı. Tartışma bağlamında enternasyonalist dayanışmanın örülmesinin önemine dikkat çekildi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün öncesinde kadın kitle çalışmasını önüne alan GİK-Der, çalışmaya dönük planlamalar yaptı. Park Festivali, Mart'ta düzenlenecek ulusal ırkçılığa karşı eylem günü ve bir dizi gündemin tartışıldığı toplantıda, 1 Şubat'ta düzenlenecek sektörler arası koordineli grev ve eylemlere çağrı yapıldı.

GİK-Der Yönetimi'nin çalışma tarzı, üyeler ile ilişkiler, sosyal medya ve bir dizi konuda eleştiri ve öneriler ile toplantı sonlandı.