22 Eylül 2024 Pazar

Liz Truss istifa etti

Krallık Başbakanı Liz Truss, göreve geldikten 6 hafta sonra istifa etti. Truss, ekonomi politikaları nedeniyle hem halkın hem de kendisini göreve getiren Muhafazakar Parti'nin yoğun eleştirilerine maruz kalmıştı.

Birleşik Krallık Başbakanı Liz Truss, başkent Londra'da başbakanlık ofisinin bulunduğu Downing Street'te yaptığı açıklamayla, istifa ettiğini duyurdu.

"Muhafazakar Parti tarafından seçilmemle üzerime düşen sorumlulukları yerine getiremedim. Bu nedenle parti lideri ve başbakan olarak istifa ediyorum" diyen Liz Truss, partisinin kendisine dönük inancını kaybettiğini belirtti.

Yeni bir başbakan seçilene kadar görevde kalacağına işaret eden Truss, Muhafazakar Parti'nin önümüzdeki hafta içerisinde liderlik için bir seçime gideceğini kaydetti.

Truss, enerji krizinin yaşandığı ve enflasyonun son 40 yılın en yüksek seviyesine çıktığı Birleşik Krallık'ta yürüttüğü ekonomi politikaları yüzünden çokça eleştirilmişti. 6 Eylül'de başa gelen Truss, 6 hafta sonra istifa ederek ülke tarihinin en kısa süre başta kalan başbakanı oldu.