4 Ekim 2024 Cuma

Lise örgütleri: Berfin'i biz alacağız

Sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle tutuklanan LÖB üyesi Berfin Polat için Kadıköy'de açıklama yapan lise örgütleri, Berfin'in tüm saldırıya karşı devrimci mücadeleyi sokakta büyüttüğü için tutuklandığını kaydetti. DÖB, LÖB, Dev-Lis ve Özgür Lise Berfin'in mücadelesini sokakta sürdüreceklerinin altını çizdi. 

Lise örgütleri Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun (SGDF) sosyal medya paylaşımını retweet ettiği gerekçesiyle tutuklanan, hapishanede tecrit koşullarında tutulan Liseli Öğrenci Birliği (LÖB) üyesi Berfin Polat için Kadıköy'deki Süreyya Operası önünde basın açıklaması yaptı. 

"Liselerimizi özgürleştirecek, zindanları yıkacak, Berfin'i alacağız" yazılı pankartın açıldığı eylemde "Berfin'e, Berke'ye, Perit'e özgürlük", "Zindanları yıkacağız, Berfin'i alacağız", "Tutuklu öğrencilere özgürlük", "Berfin Polat'a özgürlük" yazılı dövizler taşındı. 

LÖB: BERFİN'İN MÜCADELESİNE SOKAKLARDA DEVAM EDECEĞİZ
LÖB adına söz alan Ayşe Kocabaş, Berfin'in sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek tutuklandığını ancak asıl amacın 25 Kasım'a katılacağı, her daim lise mücadelesi yürüteceği, sıra arkadaşlarının sesi olacağı için, sokaklarda-meydanlarda devrimci mücadeleye devam edeceğini vurguladı. İktidara seslenen Kocabaş, şu uyarıyı yaptı: "Birimiz içerideyse binlercemiz dışarıda. Berfin'in sırtlandığı demokratik lise talebini sokaklarda, meydanlarda devam edeceğiz. Berfin'i alacağız!"

SDGF: DEVRİMCİ MÜCADELEYİ BÜYÜTTÜĞÜ İÇİN BERFİN TUTUKLANDI
SGDF MYK üyesi Hivda Selen ise sözlerine Berfin'i tanıtarak başladı. 12 gündür Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi'nde tecritte tutulan Berfin Polat'ı n mücadelesini Selen, şöyle aktardı: "Lise sıralarında, gençliğin demokratik mücadelesini büyüttüğü için tutuklandı. 8 Mart'larda, İstanbul Sözleşmesi'nin feshine karşı sokakta mücadelede en ön saflarda yer aldığı için, kadınların isyanını büyüttüğü için tutuklandı. Berfin'in tutuklanması elbette liselilere bir mesajdır; diyorlar ki biz sizi tutuklayabiliriz ama siz örgütlenemezsiniz. Biz sizi 17 yaşında tutuklayabiliriz ancak siz itaat etmelisiniz, isyan edemezsiniz. Liseli gençliğin mücadelesini büyütemezsiniz."

'FAŞİZM HUKUKUNA UYGUN HAREKET EDİYORLAR'
17 yaşında bir genç kadın olan Berfin'in tutuklanmasına şaşırmadıklarının altını çizen Selen, "Gayet tam da faşizm hukukuna uygun hareket ediyorlar. Berkin Elvan'ı katlettiği gibi, Uğur Kaymaz'ı katlettiği gibi Berfin'i de tutukluyorlar. Çünkü Berfin, Berkin'in Uğur'un, sıra arkadaşlarının mücadelesini büyütüyor. Ancak biz onların hukukunu tanımıyoruz; o hukuk zenginlerin, devletin hukuku. O hukuk Uğur Kaymaz'ı, Berkin Elvan'ı katledenlerin, Hacı Lokman Birlik'i sokak ortasında sürükleyenlerin hukukudur. Biz o hukuku tanımadığımız gibi liselerde, üniversitelerde Berfin'in büyüttüğü mücadeleyi yürüteceğiz. Suruç katliamının 6. yılında 33'leri anarken kolunu kırdıkları Berfin'in sözlerini tekrarlayalım; 'Siz benim kolumu kırabilirsiniz, bacağımı da. Kırın iyileşir. İyileşmese de olur. Biz bu mücadeleyi öyle ya da böyle büyütmeye devam edeceğiz. Biz size itaat etmeyeceğiz."

DÖB: FAŞİST DEVLET MÜCADELEMİZİ ENGELLEYEMEYECEK
Devrimci Öğrenci Birliği'nden Rojhat Demirdöken, Berfin'i tutuklayanlara seslendi ve "Suruç'un 6. yılında Berfin'in kolunu kıran, devrimci gençleri senelerdir katleden, devrimcilere işkence yapan faşist devlet bilsin ki mücadelemizi engelleyemeyecek" diye uyardı. 

KALDIRAÇ: BERFİN'İ ALACAĞIZ
Kaldıraç adına yapılan konuşmada ise şu ifadeler kullanıldı: "Bizler Berfin'i alacağız. Mücadeleyi sürdüreceğiz."

'MÜCADELEMİZ KATLANARAK BÜYÜYECEK'
Konuşmaları ardından Devrimci Öğrenci Birliği(DÖB), Liseli Öğrenci Birliği (LÖB), Özgür Lise ve Devrimci Liseliler (Dev-Lis) adına hazırlanan ortak metni Boran Edepali okudu. Edepali, "Biz bu baskıları okul idarelerinden,ailelerimizden, rekabetçi sınav sisteminden, staj sömürüsünden, cinsiyetçi ve fobik yönetmeliklerden tanıyoruz. Biz bu devleti stajda katledilen ve katilleri korunan Burak'tan, online eğitime bağlanmak için çıktığı çatıdan düşerek hayatını kaybeden Çınar Mert'ten, Gezi'de katledilen Berkin'den, Suruç'ta katledilen Okan'dan, 10 Ekim'de Veysel'den ve Kürdistan'da katledilen nice çocuktan tanıyoruz. Berfin ile Burak'a adalet mücadelesinde, Berkin'in mahkemelerinde hep yan yana yürüdük. Berfin'i tutuklayarak bizi yıldırabileceklerini sananlar bilsinler ki mücadelemiz kesintiye uğramayacak, katlanarak büyüyecektir" dedi. 

'BERFİN'İ BİZ ALACAĞIZ'
Hiçbir saldırıların kendilerini engelleyemeyeceğini kaydeden Edepali, "Berke'yi, Perit'i, Berfin'i tutuklayan, devrimcileri yıldırmaya çalışanlara karşı örgütlü mücadelemizi büyütüyoruz, baskıların üzerine yürüyoruz. Berfin'e özgürlüğü onu tutsak edenlerden beklemiyoruz, Berfin'i biz alacağız" ifadelerini kullandı. 

Eylem, "Berfin'i bizler alacağız", "Baskılar bizi yıldıramaz", "Berfin Polat'a özgürlük", "Zindanlar yıkılsın tutsaklara özgürlük" sloganlarıyla sona erdi.