21 Eylül 2024 Cumartesi

Lionel Hotel İstanbul önünde eylem

Yöneticinin işçiye ait bahşişi çaldığını ortaya çıkardığı için önce istifaya zorlanan, reddedince de tüm hakları gasp edilerek işten atılan K.Y. için Lionel Hotel İstanbul önünde eylem yapıldı. İşçinin örgütlü olduğu Otel Ve Turizm İşçileri Sendikası, mücadele edeceklerini kaydetti.

Otel Ve Turizm İşçileri Sendikası, Lionel Hotel İstanbul’da tüm hakları gasp edilerek kod 25 ile işten çıkarılan işçi için otel önünde açıklama yaptı.

Yaklaşık bir ay önce K.Y. ve kat çalışan bir işçi üstünde başka bir çalışanın ismi olan bahşiş zarfını buldu ve yöneticisine verdi. K.Y. bir ay sonra yöneticinin zarfı üstünde ismi yazan işçiye vermediğini ortaya çıkardı. Otel yönetimi işçiyi önce istifaya zorladı, işçinin direnmesi üzerine kod-25/2 maddesi ile işten çıkarıldı, güvenlik görevlileri işçiyi otelden attı.

"Keyfi uygulamalara son" pankartıyla otel önünde yapılan açıklamada, Kod 25 ve benzeri kodların pandemi döneminde patronların keyfi ve tüm hakları gasp ederek işçiyi işten çıkarmasını sağlamak amacıyla değiştirildiğine dikkat çekildi.

Açıklamada, işçi kıyımını meşrulaştırmak, işçinin tazminat başta olmak üzere tüm haklarına el konulmasını sağlayan söz konusu kodlarla iş yerlerinde yaşanan hukuksuzlukların da üstünün örtülmek istendiği kaydedildi.

 "Her seferinde biz bir aileyiz yalanıyla baskıyı, sömürü ve iş tanımı dışında çalıştırılmayı ve bütün sorunların üzerini örtmeye çalışıyorsunuz" denilen açıklamada, işçinin her türlü yöntemle istifaya zorlandığı, karşı çıkan işçinin ise çeşitli kodlarla hakları gasp edilerek işten atıldığının altı çizildi.

Eylem, "Bu daha başlangıç mücadeleye devam", "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek" sloganlarıyla sona erdi.