21 Eylül 2024 Cumartesi

Limter-İş'ten tersane işçilerine çağrı: Greve çıkın

Koronavirüs salgınına karşı çalışmanın tam gaz devam ettiği Tuzla tersanesinde sabah vardiyasında işçilere seslenen Limter-İş Sendikası, grev çağrısı yaptı.

Koronavirüs salgınının önlenmesi için 'evde kal' çağrılarına rağmen işçi ve emekçiler çalışmak zorunda. Tuzla'daki tersanelere tamir için gelen yabancı bandıralı gemiler cirit atıyor. Çalışmanın tam gaz devam ettiği Tuzla tersanesinde sabah vardiyasında işçilere seslenen Limter-İş Sendikası, grev çağrısı yaptı.

Tuzla Gemi Tersanesi önünde işçilere seslenen Limter-İş Sendikası Genel Sekreteri Hakkı Demiral, "Koronavirüs salgını Sağlık Bakanı'nın açıklamasına göre; ülkenin her tarafına yayılmış durumda. Ölümler çoğalıyor. Biz tersane işçileri de bu virüsle yüz yüzeyiz. Okulları tatil ettiler, 65 yaşın üstündekileri eve kapattılar. Ama bize çalışmayı, virüsü taşımayı reva gördüler" dedi.

İşçilerin çalıştığı sürece evde kalanlara virüs taşıyacağına dikkat çeken Demiral, "Tersane patronlarına ve patronlara sesleniyorum: Bu adaletsizliğe son verin" diye kaydetti.

Hükümetin açıkladığı ekonomik tedbir paketinin işçi ve emekçiye yönelik olmadığını belirten Demiral, paket ile patronların korunduğunu vurguladı.

AKP iktidarının koronavirüs ile mücadelede yoksulu korumadığının altını çizen Demiral, işçilere grev çağrısı yaptı.