21 Eylül 2024 Cumartesi

Limter-İş'ten tersane işçilerine çağrı: Depremin yaralarını birlikte saralım

Tuzla tersaneler bölgesinde işçilere seslenen Limter-İş, depremden etkilenen halklarla dayanışmak, acil ihtiyaçların giderilmesi için birlikte mücadeleye çağırdı.

Depremin ardından hızla örgütlenerek deprem bölgesine giden ve halkın ihtiyacını karşılamak için çalışmalara katılan Limter-İş Sendikası, aynı zamanda tersane önlerinde  de işçileri depremden etkilenen halkla dayanışmaya çağırıyor.

Tuzla tersaneler bölgesinde mesai saati öncesi işçilere seslenen Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, Maraş ve Antep merkezli gerçekleşen depremlerde onbinlerce insanın ihmalden hayatını kaybettiğini hatırlattı. Büyük bir acıyla karşı karşıya olduklarını dile getiren Saygılı, "Bu yara ortak yaramız, beraber sarmak zorundayız. Şimdi dayanışma zamanı. Dayanışmayı büyütme zamanı" ifadelerini kullandı.

Deprem bölgelerine yardım çağrısı yapan Saygılı, "Yıkımın altında kalan halkımızla dayanışmak zorundayız. Bulunduğumuz firmada dayanışma komiteleri kuralım" dedi.

Halkın ihtiyaçlarını karşılamak için Limter-İş Sendikasıyla çalışmaya çağıran Saygılı, "Yetkililer tedbir almadı" ifadelerini kullandı.

Limter-İş üyeleri bildiri dağıtımı sonrası, halkın en temel ve acil ihtiyaçlarından oluşan pankartı da belli noktalara asarak çağrı yaptı.