21 Eylül 2024 Cumartesi

Limter-İş'ten 1 Mayıs'a çağrı

Limter-İş üyeleri Desan tersanesi ve İçmeler köprüsünde bildiri dağıttı, konuşmalarla işçi ve emekçileri 1 Mayıs'a çağırdı. 

Limter-İş sendikası Desan tersanesi ve İçmeler köprüsünde işçi ve emekçilere seslenerek 1 Mayıs'a çağırdı. Bildiri dağıtımı sonrasında da, "İşçiden çalıp patrona, fakirden alıp yandaşa kaynak aktaran bu adaletsiz düzene karşı 1 Mayıs'a katıl" afişleriyle duvarları donattı. 

Limter-İş üyeleri sabahın erken saatlerinde Desan tersanesi önünde bir araya geldi. İşçi ve emekçilere seslenen Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, "İşçiden alıp patrona, fakirden çalıp yandaşa veren, dar gelirliden alıp rantiyeye kaynak aktaran bu adaletsiz düzene karşı; sendikalı olmamızı engelleyen, grevlerimizi yasaklayan, hakkını arayanın, konuşanın, yazanın kapısına dayanan baskıcı düzene karşı; daha fazla kar için işçiyi yoksullaştıran, kentlerimizi ve doğamızı betona boğan, sermaye düzenine karşı asırlık yardım kuruluşlarını bile çadırı satar hale getiren, doğal afetleri felakete çeviren bu bozuk düzene karşı sende katıl 1 Mayıs'a" dedi. 

İnsanca yaşamak, insanca çalışmak ve güvenceli bir gelecek için emeğin patronların, taşeronların insafına, kentlerin, doğanın rantçıların yağmasına, hakları tek kişinin keyfine bırakan bu yağma ve zorba düzeni değiştirmeye çağıran Saygılı, "Çalışırken iş cinayetine kurban gitmediğimiz, hastalanıp meslek hastalığına yakalanmadığımız bir çalışma düzeni için, bizi bölen, parçalayan ve düşmanlaştıran yerli yabancı işçi ayrımın olmadığı bir dünya ve gecelerinde aç gündüzlerinde işsiz kalmadığımız, söz eylem ve örgütlenme hakkımızı serbestçe kullandığımız demokratik, özgür bir memleket için sen de katıl 1 Mayıs'a. Artık yeni yaşam için bir araya gelmek bir zorunluluk haline gelmiştir. Farklı kimliklerimizle, inançlarımızla, dillerimizle bu soygun düzenine karşı kollarımızı ve yüreklerimizi birleştirme zamanıdır. 1 Mayıs'ta meydanları doldurma zamanı" ifadelerini kullandı.