20 Eylül 2024 Cuma

Limter-İş'in direnişi kazanımla sonuçlandı: Birleştik, direndik ve kazandık

Limter-İş sendikasının öncülüğünde direnen tersane işçileri kazandı. Tüm hakları eksiksiz ödenen işçilerle tersane önünde yapılan açıklamada, birlikte mücadelenin ve direnişin kazandırdığı kaydedildi. Ayrıca direniş alanından 127 gündür direnen Agrobay ve 30 gündür direnen Özak Tekstil işçileri selamlandı.

Limter-İş Sendikası, Yalova Altınova Tersaneler Bölgesinde Gemak tersanesinde çalışan üyelerinin iki aylık maaşlarının gasp edilmek istenmesine karşı  başlattığı direnişi kazanımla sonuçlandırdı.

22 Aralık'ta Altınova'da başlayan direniş 25 Aralık günü firmanın merkezi olan Tuzla Gemi Tersanesi önüne taşınmıştı. Eylemden ürken tersane yönetimi işçilerin sloganı tamamlanmadan, görüşme talep etmiş, ücretlerin hesaplanmaya başlandığı ve ödemelerin yapılacağını taahhüt etmişti. Bunun üzerine işçilerle bir toplantı yapan Limter-İş, ödemelerin yapılacağı Altınova'ya geçerek imzalar atılana dek direnişe devam edeceklerini duyurmuştu.

DİRENİŞ KAZANIMLA SONUÇLANDI
"Ücret hakkımız gasp edilemez" şiarıyla başlattıkları direnişi, tüm hakları eksiksiz ödenerek kazanımla sonlandıran işçiler ve Limter-İş tersane önünde kutlama yaptı.

İşçilere emeklerinden ve kararlılıklarından dolayı teşekkür eden Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, "Birleştik, direndik ve kazandık" dedi.

'BİRLEŞMEDEN KAZANMA ŞANSIMIZ YOK'
Adnan Yücel'in Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek şiirini okuyan Saygılı, şöyle devam etti: "Öğrenmemiz gereken şey şu, birleşmeden kazanma şansımız yok. Sadece şöyle düşünmemeliyiz, biz paramızı aldık, artık işimiz olmaz dememeliyiz. Ezilmek, horlanmamak, çalışırken ölmemek ve ücretlerimizin gasp edilmesini istemiyorsak, insanca çalışmak ve insanca yaşamak istiyosak birleşmeli, örgütlenmeli, mücadele etmeliyiz" dedi.

'EKMEK VE ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNİ BERABER BÜYÜTÜYORUZ'
Sınıf sendikacılığını rehber edinmiş bir sendika olarak sosyalist görüşe sahip olduklarını ve sınıf mücadelesiyle bu şekilde bağ kurduklarının altını çizen Saygılı, "Biz ekmek ve özgürlük mücadelesini beraber büyüten bir sendikayız" ifadelerini kullandı.

DİRENEN AGROBAY VE ÖZAK İŞÇİLERİ SELAMLANDI
Direnişi kazanımla sonuçlanan işçiler, direniş alanlarından 127 gündür direnen Agrobay ve 30 gündür direnen Özak işçlerini selamlayarak açıklamalarını sonlandırdı.

Açıklama sırasında sık sık, "Birleştik, direndik, kazandık", "Direne direne kazanacağzız", "İşçiler açken patronlara huzur yok" sloganı attı.