20 Eylül 2024 Cuma

Limter-İş Yalova Tersanesinde direnişe geçiyor

Limter-İş, Kolin İnşaat firmasına bağlı Yalova Tersanesinde üyelerinin gasp edilmek istenen ücretleri için yarın direnişe geçiyor. Sendika sabah 08.00’de Sefine Tersanesi önünde işçilerle açıklama yapacak.

Kolin İnşaat firmasına ait Yalova Sefine tersanesinde çalışan işçiler ücretleri gasp edilerek işten çıkarıldı. Sabah saatlerinde Sefine Tersanesi önüne gelerek uyarı eylemi yapan Limter-İş, üyelerinin haklarını patronlara bırakmayacaklarının altını çizdi.

Tersane işçilerine seslenen Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, aynı zamanda Sefine Tersanesinin ortağı olan Kolin İnşaatın üyelerinin ücretlerini ödemediğ için eylem yapacaklarını kaydetti. Saygılı, "İsteseler iki dakikada öderler. Ama işçiler onların gözünde birer köle, birer hiç. Onlara trilyonlar kazandırıyoruz ama söz konusu ücretlerimiz olduğunda dahi ödemiyorlar" dedi.

Limter-İş olarak üyelerinin ücretlerini alana kadar Sefine Tersanesi önünde direnişi sürdüreceklerini kaydeden Saygılı, yarın sabah 08.00’da direnişe geçeceklerini duyurdu ve dayanışma çağrısı yaptı.

Açıklama, "Direne direne kazanacağız", "Ücret haktır gasp edilemez", "Yarın yine geleceğiz" sloganlarıyla sonlandı.