Limter-İş Tuzla ve Altınova'dan seslendi: Örgütlenelim, patronlara diz çöktürelim
Tuzla ve Altınova'da tersanesinde patronların sefalet ücreti dayatmasına karşı direnişe geçen Limter-İş sendikası bu sabah da işçilere seslendi. Patronlara ancak örgütlü mücadeleyle diz çöktüreceklerinin altını çizen Limter-İş, örgütlü mücadele çağrısı yaptı.
DİSK'e bağlı Limter-İş sendikası İstanbul Tuzla ve Yalova Altınova tersanesinde, tersane patronlarının işçileri zam adı altında dayattığı sefalet ücretine karşı direnişe geçti. Eş zamanlı açıklamalarla direnişi duyuran Limter-İş, işçilerin hak ettiği zam yapılana kadar mücadeleden vazgeçmeyeceklerinin altını çizdi.
TUZLA
Tuzla tersaneler bölgesinde sabahın erken saatlerinde bir araya gelen sendika üyeleri, "Ücret hakkımız gasp edilemez" pankartı açtı. Sendika üye ve yöneticilerinin işçilere seslenmesini, işçilerin eyleme katılımını engellemek için tersanenin iki girişi de polis barikatlarıyla kapatıldı. Buna rağmen eylem gerçekleşti.
Söz Limter-İş Genel Sekreteri Hakkı Demiral, etraflarına toplanan polis ablukasını ve kapıları kapatan barikatları işaret etti. Limter-İş olarak bugüne dek bedel ödemekten çekinmediklerini, bundan sonra da mücadeleden vazgeçmeyeceklerini kaydetti. Demiral, "Ücret hakkımızı alana kadar vazgeçmeyeceğiz, bugüne dek de vazgeçmedik" dedi.
Tersane ve taşeron patronlarını uyaran Demiral, "Gerekirse her gün buradayız. Bugünlük eylemimiz burada sona erecek. Pazartesi günü saat 07.30'da yine burada olacağız. Daha güçlü geleceğiz" dedi.
YALOVA
Yalova Altınova tersanesinde de "Ağır ve çok tehlikeli iş kolunda çalışıyoruz. İnsanca yaşayacağımız ücret istiyoruz, vermezseniz çalışmayacağız" pankartıyla bir araya geldi. Burada işçilere seslenen Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, işçilerin sırtından trilyonlar kazanan tersane patronlarının işçileri üç kuruşa mahkum ettiğinin altını çizdi.
Bu zulme karşı ancak ve ancak örgütlü ve birlikte mücadeleyle karşı konulacağını vurgulalayan Saygılı, tüm işçileri Limter-İş'te örgütlenmeye ve mücadeleye çağırdı.
Saygılı, "Tersane patronları istiyor ki tersane işçileri çok küçük bir zamla işçiler çalışmaya devam etsin. Buna izin vermeyelim. İş durdurursanız, örgütlü mücadel eederseniz bunu engelleriz" dedi.
Tersane patronlarının mülteci işçiler üzerinden ayrıştırma çabasına karşı söz alan bir işçi Arapça yaptığı konuşmada şu çağrıyı yaptı: "Araplar gelin birlik olun, patronlara gücümüzü gösterelim."