20 Eylül 2024 Cuma

Limter-İş, Tuzla Tersanesi'nde işçilere kriz bildirisi dağıttı

Tuzla Gemi Tersanesi'nde yaşanan ekonomik krize karşı işçilere bildiri dağıtan Limter-İş Sendikası, fabrikalarda işçi kıyımının yasaklansını, ücretlerin arttırılmasını, suya, doğalgaza zam yapılmamasını istedi.
DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası Tuzla Gemi Tersanesi'nde yaşanan ekonomik krize karşı bildiri dağıttı.
 
Tersane önünde konuyan DİSK Yönetim Kurulu üyesi ve Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, "Kriz kapımıza dayandı. Mutfaklarımızda yangın var. Çalışmış olduğunuz yerlerde yangın var. Bugün enflasyon yüzde 25'e dayandı. Türk Lirasının değeri dolar karşısında yüzde 70 değer kaybetti. Enflasyon yükselirken bizim ücretlerimizde herhangi bir zam yok. 6 milyon insan işsiz durumda. Bu kriz 81 milyonun krizi değil, bu kriz yüzde 1'in yani patronların krizidir. Bu krizin bedelini milyonlarca işçiye ödetmeye çalışıyorlar" dedi.
 
Kriz bahane edilerek tersanelerde çalışan işçilerin "işimiz bitti" denilerek işten atılacağını kaydeden Saygılı, "Bizler hakkımızı savunabilmemiz için mutlaka birlik olmamız gerekir. Mutlaka biraraya gelmemiz gerekir. Yarın 'işiniz bitti ceketinizi alın gidin' denildiği zaman asla gitmeyin. Bugüne kadar üzerimizde trilyonlar kazananlar işçilere kapıyı göstereceklerine o trilyonları işçiler ile paylaşmaları gerekecekler" diye konuştu.
 
Saygılı, Devrimci İşçi Sendikalar Konfederasyonu olarak, fabrikalarda işçi kıyımının yasaklansını, ücretlerin arttırılmasını, suya, doğalgaza zam yapılmamasını talep ettiklerini vurguladı.