16 Eylül 2024 Pazartesi

Limter-İş tersane işçileriyle yeni dönemi tartışacak

Limter-İş, tersane işçileriyle bir araya geliyor. Tersanelerde yaşanan iş cinayetleri, iş kazaları, işçilerin gasp edilen hakları için mücadele yöntemlerinin tartışılacağı toplantıda yeni dönem belirlenecek. 

DİSK'e bağlı Limter-İş sendikası; tersanelerde ücreteler zam yapılması, sigortaların tam yatırılması, ücretlerin zamanında ödemesi için yürütülecek mücadeleyi tartışmak için bu akşam sendika binasında işçilerle bir araya geliyor. Toplantıda alınacak kararlar doğrultusunda eylem ve mücadele hattını çıkaracak olan Limter-İş sendikası, bu sabah bir kez daha tersane işçilerine seslenerek toplantıya katılmaya, söz sahibi olmaya çağırdı.

Ağır ve çok tehlikeli işkolunda çalışan tersane işçileri, ücretlerine ek zam istiyor. Sefalet ücretlerine mahkum edilen işçilerin sigortaları ise aldıkları maaş üzerinden değil asgari ücret üzerinden yatırılıyor. Böylelikle işçilerin sigortasından çalınıyor, patronların cebine kar olarak giriyor. 

Patronların gereksiz önlem gördüğü için İSİG önlemlerini almaması İşçinin yaşamıyla sonlanan iş cinayetleri, işçilerin uzuvlarını kaybetmesine neden olan iş kazaları yaşanıyor; işçilerin aileleri "kan parası"yla susmaya zorlanıyor. Tersane patronları trilyonlar kazanırken işçilerden utanmadan "fedakarlık" yapmalarını isteyerek alın terine çöküyor. 

Limter-İş, tersane işçileriyle başta bu sorunlar olmak üzere sorunların çözümü için toplantı yapacak. Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda mücadele hattını belirleyecek.