16 Eylül 2024 Pazartesi

Limter-İş tersane işçilerini 3 Eylül'de yapacakları toplantıya çağırdı

Sabah saatlerinde Tuzla İçmeler köprüsünde bildiri dağıtan Limter-İş sendikası, tersane işçilerinin talepleri için 3 Eylül'de yapacakları toplantıya çağırdı. Ağır ve çok tehlikeli iş kolunda çalıştıklarını, iş cinayetiyle burun buruna çalıştıklarını ancak üç kuruşa mahkum edildiklerini kaydeden Limter-İş, toplantıda alınacak karar doğrultusunda eylemlilikle hareket edeceklerini duyurdu. 

DİSK'e bağlı Limter-İş sendikası; tersanelerde ücreteler zam yapılması, sigortaların tam yatırılması, ücretlerin zamanında ödemesi için yürütülecek mücadeleyi tartışmak için 3 Eylül 2024 tarihinde sendika binasında toplanıyor. 

'EKONOMİ BÜYÜYOR DA BİZİM PAYIMIZA NE DÜŞÜYOR'
Tuzla İçmeler köprüsünde sabahın erken saatlerinde işçi ve emekçilere yönelik konuşmalarla bildiri dağıtan Limter-İş, "Haklıyız, kazanacağız" dedi. Patron ve taşeronların uyarıldığı konuşmalarda, "Tan yeri atanda yollara düşüyor, gecenin kör karanlığında eve dönebiliyor, çoğu zaman çocuğumuzun yüzünü bile göremeden tekrar yollara düşüyoruz. Çok çalışıyor, ölümle burun buruna  yaşıyoruz, çok üretiyoruz. Tersane patronlarına ve taşeronlarına trilyonlar kazandırıyor. Ekonomi büyüyor diyorlar. Evet ekonomi bizim emeğimizin üzerinden büyüyor, büyüyor olmasına da bizim payımıza ne düşüyor" diye sordu. 

'SIRÇA KÖŞKLERİNDE SEFA İÇİNDE YÜZENLER BİZDEN FEDAKARLIK İSTİYOR'
Ağır ve çok tehlikeli işkolunda çalıştıklarını, iş cinayetlerinde katledildiklerinde, iş kazalarında uzuvlarını kaybettiklerini kaydeden işçiler, "Cumartesi pazar demeden gece gündüz çalışıyor payımıza ise açlık sınırında yaşam düşüyor. Aldığımız ücretle geçinemiyor, barınamıyoruz. Onların kasaları her gün dolup taşıyor. Sırça köşklerinde zevki sefa içinde yüzüyorlar, hiç utanıp sıkılmadan her seferinde bizden fedakarlık istiyorlar" ifadeleri kullanıldı. 

'TALEPLER KABUL EDİLMEZSE EYLEMLİLİK KARARIYLA HAREKET EDECEĞİZ'
Konuşmalarda, talepler ise şöyle sıralandı: "Ağır ve çok tehlikeli işkolunda çalıştığımız göz önüne alınarak, ücretlerimize ek zam istiyoruz. Sigortalarımız aldığımız ücret üzerinden yatırılsın. Sigortalarımızdan yapılan hırsızlığa ve yandaşlığına son verilsin. Ücretlerimiz geciktirilmesin, zamanında ödensin. İşçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri eksiksiz alınsın." Limter-İş, haklı ve meşru olan talepler yerine getirilmediği takdirde toplantıda alınacak eylem kararıyla harekete geçeceklerini de duyurdu.