21 Eylül 2024 Cumartesi

Limter-İş Sendikası ve LC Waikiki direnişçileri Antakya'da

İşten atılmalarının ardından 19 gün boyunca direnen LC Waikiki işçileri, direniş döneminde öğrendikleri dayanışmayı deprem bölgesinde sürdürüyor. İşçiler örgütlü oldukları Limter-İş Sendikası yöneticileriyle birlikte Antakya'ya giderek depremden etkilenen halkla dayanışmayı örgütlüyor.

LC Waikiki Esenyurt deposunda çalışan temizlik işçileri işten atılmalarının ardından 19 gün boyunca sürdürdükleri direnişlerini dayanışmayla kazanımla sonuçlandırdı. İşçiler direniş sürecinde öğrendikleri dayanışmayı ve birlikte olmanın gücünü deprem bölgesindeki halkla buluşturuyor.

Depremin ardından Antakya'ya giden LC Waikiki direnişçisi işçileri üyesi oldukları Limter-İş Sendikasının yöneticileriyle birlikte toplanan yardımları halka ulaştırıyor. Halka çağrı yapan direnişçi işçilerden Orhan Acar, deprem bölgesinde acil olarak gıda ve içecek ihtiyacı olduğunu söyledi.

Limter-İş'i LC Waikiki'den tanıdıklarını ve direnişte dayanışmayı öğrendiklerini söyleyen Acar, Antakya'da halkla yardımlaşmayı da Limter-İş Sendikasından sürdürdüklerini aktardı.

ÖZGÜR: DAYANIŞMA İÇİN ANTAKYA'DAYIZ
İnşaat-İş Sendikası Genel Sekreteri Yunus Özgür de inşaat işçileri olarak LC Waikiki direnişçileriyle dayanışmayı örgütlediklerini hatırlattı. Bugün de Antakya halkıyla dayanışmak için geldiklerini aktaran Özgür, "İşçi ve emekçiler nerede ihtiyaç duyuyorsa dayanışma için biz de yanlarındayız" dedi.

SAYGILI: YARAYI BİRLİKTE SARALIM
Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı da, herkesin deprem bölgesine gelemeyebileceğini ancak bulundukları kentlerden yardımları ulaştırabileceklerini söyleyerek halka, işçi ve emekçilere dayanışma çağrısında bulundu. Her türlü gıda maddesine, içeceğe, giyime ihtiyaç olduğunu söyleyen Saygılı, "Bulundukları yerlerde bu dayanışmayı gösterirlerse yarayı beraber sarmış oluruz" dedi.