20 Eylül 2024 Cuma

Limter-İş: Patronların kar hırsı 19 yaşındaki Yunus'un ölümüne sebep oldu

Nuh Çimento'da yaşanan iş cinayetiyle ilgili açıklama yapan Limter-İş Sendikası, "Patronlar kendi çıkarları ve kar hırslarından ötürü gerekli iş güvenliği tedbirlerini almayarak işçileri çalışırken ölüme mahkum ediyorlar" dedi. DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası, Kocaeli'nin Körfez ilçesinde kurulu Nuh Çimento Fabrikası limanında yaşanan iş cinayetiyle ilgili yaptığı açıklamada, olaydan sorumlu olan kişilerin yargılanmasını istedi.

Nuh Çimento fabrikasında taşeron olarak çalışan 19 yaşındaki Yunus Temel isimli işçi, forkliftin altında kalarak yaşamını yitirmişti.

Limter-İş tarafından yapılan açıklamada, işçi sağlığı ve iş güvenliği kurallarına uyulmaması nedeniyle, taşeron firma SFS Lojistik’te çalışan genç işçinin hayatını kaybettiği belirtildi. Açıklamada, "Kuralsızlık, keyfilik, işçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerinden yoksun iş yerleri, işçilere mezar olmaya devam ediyor. Çalışırken ölmek kural haline geliyor bu memlekette. Patronlar kendi çıkarları ve kar hırslarından ötürü gerekli iş güvenliği tedbirlerini almayarak işçileri çalışırken ölüme mahkum ediyorlar" denildi.

Günde ortalama 6-7 işçinin iş kazaları nedeniyle hayatını kaybettiğini hatırlatan Limter-İş, "Artık yeter demenin, çalışırken ölmek istemiyoruz demenin vakti geldi. İnşaatlarda, madenlerde, servislerde, tersanelerde, limanlarda iş cinayetleri durdurulsun. Çok basit olan iş güvenlik tedbirlerini almayan patronlar, işçileri göz göre göre ölüme gönderiyor. Buna sessiz kalmamalı, görmezden gelmemeliyiz. Sorumluların yargılanıp cezalandırılması için mücadeleyi yükseltmeliyiz" diye belirtti.