16 Eylül 2024 Pazartesi

Limter-İş işçi direnişlerini selamladı

Pek çok iş kolunda süren direnişleri selamlamak için Tuzla tersaneler bölgesinde eylem yapan Limter-İş, tersane işçilerine patronların zulmüne karşı birleşme çağrısı yaptı.

DİSK'e bağlı Limter-İş sendikası, pek çok iş kolunda süren işçi direnişleriyle dayanışmak için Tuzla tersaneler bölgesinde eylem yaptı. Eylemde, "CarrefourSA'dan MERSEN'e, Polonez'den Akcanlar Tekstil'e direnen işçiler" pankartı açıldı.

Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, milyonlarca emekçinin geçinemediğini ve açlık sınırında yaşadığını söyledi. Patronların siyasal iktidardan güç alarak işçilerin haklarını gasp ettiğini vurgulayan Saygılı, "İşçi sınıfı sessiz değil. Patronların saldırısına karşı direnişleri devam ediyor. Depolardan tekstile, metalden belediyelere tüm işçi arkadaşlarımız haksızlığa karşı direniş çadırlarını kuruyor, hakları için mücadele ediyor. Bugün direnişte olan arkadaşlarımızı selamlamak için buradayız" dedi.

'BİRLEŞİRSEK KAZANIRIZ'
Her yıl bu aylarda ara zam yapıldığını ancak bu yıl zam yapılmadığını ve işçilerin ocak ayında aldığı ücretlerin artık enflasyonun altında kaldığını dile getiren Saygılı, gelecek süreçte tersane işçilerinin ücretlerine zam yapılması, sigortalarının alınan ücretler üzerinden yatırılması ve ücretlerin zamanında verilmesi için bir çalışma başlatacaklarını söyledi.

Saygılı, şöyle devam etti: "Tersane patronlarının ve taşeronların zulmüne, iki dudağı arasından çıkan sözlere mahkum olmayacağız. Başlatacağımız çalışmada hepinizi yanımızda görmek istiyoruz. Haklarınıza sahip çıkın. Ağır ve çok tehlikeli bir iş kolunda çalışıyorsunuz. Almış olduğunuz ücret, aybaşını getirmiyor bile. Köle değiliz, sessiz kalırsak haklarımızı alamayız. Birleşirsek kazanırız. Memleketin dört bir yanında direniş çadırları kuruluyor. Direnenler, birleşen işçiler kazanıyor."

Eylem boyunca, "Direne direne kazanacağız" sloganı atıldı.