23 Eylül 2024 Pazartesi

Limter-İş: İnsan onuruna yaraşır asgari ücret için örgütlenelim

Limter-İş Sendikası, Tuzla Tersaneler bölgesinde işçilerin işe gidiş saatinde asgari ücrete ilişkin basın açıklaması yaptı. Limter-İş Genel Başkanı Saygılı, "İnsan onuruna yaraşır çalışma koşulları ve asgari ücret için örgütlenelim, sendikalara üye olalım" çağrısında bulundu.

DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası sabah saatlerinde Tuzla Tersaneler bölgesinde basın açıklaması yaptı. "İnsan onuruna yaraşır ücret için sendikalı ol, örgütlen, mücadele et" yazılı pankartın açıldığı eylemde, Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı açıklama yaptı.

2021 bütçesinin onaylandığını hatırlatan Saygılı, bütçenin, savaş bütçesi, yandaş müteahhitler ve patronların bütçesi olduğuna dikkat çekti.

Adil olmayan bütçeden adil bir asgari ücret çıkmasının mümkün olmadığını kaydeden Saygılı, yılda 122 gün asgari ücretten kesilen vergiler için çalıştıklarını belirterek, "Asgari ücret vergiden muaf tutulmalı" dedi.

Saygılı, tersane işçilerine, "İnsan onuruna yaraşır çalışma koşulları ve asgari ücret için örgütlenelim, sendikalı olalım" çağrısında bulundu.