20 Eylül 2024 Cuma

Limter-İş: A101 işçisi üyelerimizin hakkını savunacağız

A 101'de çalışan ve işten çıkarılan üyelerinin hakları için mücadele ettiklerini duyuran Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı, Manisa Şehzadeler ilçesindeki A 101 deposu önünde 17.00'da açıklama yapacaklarını belirtti ve emekten yana kamuoyunu dayanışmaya çağırdı.

Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı, A 101 deposu işçilerinin maruz kaldıkları hak gasplarına Limter-İş'te örgütlendiklerini belirtti. Saygılı, haksız ve hukuksuz şekilde işten çıkarılan üyelerin hakları için mücadele edeceklerini duyurdu.

Saygılı, şu ifadeleri kullandı: "9 binden fazla işçinin çalıştığı, az işçiyle çok işin yapıldığı A 101 depolarında çalışan işçi arkadaşlarımız yasa dışılığıa, kuralsızlığa keyfiliğe son verilmesi için sendikamızda örgütlendiler. Arkadaşlarımızdan ikisi kod 46'dan olmak üzere üçü işten atıldı. Bu durum asla kabul edilemez. Sendikalaşmak her işçi arkadaşımızın anayasal hakkıdır."

Saygılı 13 Ekim Cuma günü Manisa Şehzadeler ilçesindeki A 101 deposu önünde saat 17.00'da açıklama yapacaklarını duyurdu, emekten yana kamuoyuna dayanışma çağrısı yaptı.