21 Eylül 2024 Cumartesi

Lilwa Abdullah: Binlerce sivili IŞİD çetelerinden kurtarıyoruz

Cizre'nin Fırtınası Hamlesi Sözcüsü Lilwa Abdullah, "Bütün topraklarımIzı IŞİD çetelerinden özgürleştirenE kadar mücadele edeceğiz" dedi.
Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) Deyr ez Zor'un Baxoz kasabasında IŞİD'in elinde bulunan sivilleri kurtarmak için operasyonları sürüyor. Baxoz'da binlerce sivil IŞİD çetelerinden kurtarılırken yine binlerce IŞİD çetesi Suriye DSG'ye teslim oldu.
 
Cizre'nin Fırtınası Hamlesi Sözcüsü Lilwa Abdullah, kurtarılan IŞİD çetelerinin ailelerini ziyaret etti, onlarla sohbet etti. Özellikle IŞİD zulmüne en fazla maruz kalan kadın ve çocuklarla ilgilenen Lilwa Abdullah ETHA'ya değerlendirmelerde bulundu.
 
Baxoz'da açtıkları güvenlik koridorunda binlence sivilin tahliye ettiklerini söyleyen Lilwa Abdullah, IŞİD'in kenti ailelerini canlı kalkan olarak kullandığını kaydetti. Lilwa Abdullah, "Sivillerin canlı kalkan kullanılmasına rağmen bölgede titiz bir operasyon yürüterek savaşçılarımız binlerce sivili IŞİD zulmünden kurtarmayı başardı. Halen IŞİD çetelerinin elinde ufak bir bölge kaldı. Bu bölge üç koldan çembere alınmış durumda. Bir bölgeden ise çeteler ve ailelerinin teslim olması için insani koridor açtık. Şuana kadar çok sayıda kadın ve çocuk özgürleştirildi. Bunların arasında Şengal'de gerçekleştirilen 73. Fermanda kaçırılan Ezidi kadın ve çocukları da vardı. IŞİD çetelerinin elinden kurtardığımız Ezidi halkımızı güvenli bir şekilde ailelerinin yanına Şengal'e yolluyoruz" diye belirtti.
 
Son günlerde teslim olan IŞİD çetelerinin yabancı uyruklu olduğunu kaydeden Lilwa Abdullah, "Bunların bir bölümü Türkmenistan, Kazakistan, Irak, Rusya, Türkiye, Fransa, Almanya vatandaşları, bu çetelerinde teslim olması için DSG savaşçılarımız çok titiz bir ilerleyiş sergiliyor" dedi.
 
IŞİD'e karşı bütün topraklarımızı özgürleştirene kadar mücadele edeceklerini belirten Lilwa Abdullah, savaşçılar başta olmak üzere bütün kadıların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladı. Lilwa Abdullah, "Savaşçılarımız bu topraklarda yaşayan bütün halkları IŞİD zulmünden kurtarana kadar mücadelesini sürdürecek. Şimdiden bütün mücadele alanlarında ki kadınların 8 Mart dünya emekçi kadınlar gününü kutluyorum" diye kaydetti.