4 Ekim 2024 Cuma

'LGBTİ+ hakları insan haklarıdır'

Türkiye'deki feminist ve LGBTİ+ hareketin bugüne kadar tüm nefret suçlarını boşa çıkardığının altını çizen Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği, mücadeleden vazgeçmeyeceklerini kaydederken dayanışma çağrısı yaptı. 

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği, LGBTİ+'lara yönelik suç unsuru teşkil eden nefret söylemlerinin devam ettiğini kaydetti. Açıklamada, 29 Ocak gününden bu yana başta anayasal hak ve özgürlükleri koruma sorumluluğu olan kişi ve kurumlar tarafından LGBTİ+ Boğaziçili öğrencilere karşı yürütülen nefret suçuyla mücadele çağrısı yapıldı.

'LGBTİ+'LARA YÖNELİK SALDIRILAR SON BULSUN'
LGBTİ+ların aşağılanarak ve kriminalize edilerek hedef gösterilmesinin,  hak savunucularının marjinalleştirilmesinın ayrımcılık ve suç olduğunun altı çizilen açıklamada, "Ne ele geçirilen gökkuşağı bayrakları suç unsurudur, ne de LGBTİ+ olmak suçtur. Toplumsal barışı sağlama sorumluluğu olan kişi ve kurumların bir toplumsal grubu hedef göstermesi kabul edilemez. Bu aksiyonlar gençlerin, öğrencilerin ve özellikle LGBTİ+ların ifade özgürlüklerine saldırı teşkil etmekle kalmamış, haksız tutuklamalara sebep olarak hak ihlallerini daha da büyütmüştür. Hak ve özgürlüklerin kısıtlanması, hukuksuz uygulamalar konusunda Türkiye'nin son dönemdeki karnesini hatırlatıyor; kadınların ve LGBTİ+ların can güvenliğine, kişisel ve anayasal haklarına yönelik saldırıların durmasını istiyoruz" denildi. 

'NEFRET KAMPANYALARINI BUGÜNE KADAR BOŞA ÇIKARDILAR'
Türkiye'deki feminist ve LGBTİ+ hareketin geçmişte de mücadeleyle ve dayanışma içerisinde, nefret kampanyasından çıkar elde eden tarafların çabalarını boşa çıkardığı belirtilen açıklamada, "Demokratik haklarımızı, içinde bulunduğumuz dönemin iktidar odaklarına ve tüm atanmışlara karşı savunmaya devam edeceğiz. Çünkü LGBTİ+ hakları insan haklarıdır" ifadeleri yer aldı.