4 Ekim 2024 Cuma

Leyla Güven'e verilen cezaya Urfa'dan tepki

DTK Eşbaşkanı Leyla Güven'e 5 yıl daha hapis cezası verilmesine Urfa'da tepki gösterildi. Eylemde, "Leyla Güven'in arkadaşları olarak bu düzene asla boyun eğmeyeceğiz. Yolumuza devam edeceğiz" denildi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven hakkında Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaptığı konuşma bahane edilerek verilen 5 yıl hapis cezasına bir tepki de Urfa'dan geldi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa İl Örgütü'nün Eyyübiye İlçe binasında açıklama yapıldı. Eyleme, HDP milletvekilleri Ayşe Sürücü, Ömer Öcalan ve Barış Anneleri Meclisi üyelerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

"Leyla Güven onurumuzdur" pankartının açıldığı eylemde konuşan HDP Urfa İl Eşbaşkanı Çiğdem Karakeçili, "Leyla Güven ve biz HDP'liler, yola çıktığımız bu demokrasi mücadelesinde yolumuza devam edeceğiz. Verilen cezayı hukuksuz görüyor ve protesto ediyoruz" dedi.

'LEYLA GÜVEN HALKIN İRADESİDİR'
Ardından söz alan HDP milletvekili Ayşe Sürücü konuşmasına Tahir Elçi'yi anarak başladı. Leyla Güven'in Hakkari halkının iradesi olduğunu söyleyen Sürücü, "Leyla Güven bizim onurumuzdur. Bugün bu cezaları verenler kumpasa ortak olanlardır. Talimatla ceza verenlerde elbet bir gün hesap verecektir. Leyla Güven'in arkadaşları olarak bu düzene asla boyun eğmeyeceğiz" diye konuştu.

HDP milletvekili Ömer Öcalan ise, iktidarın HDP'yi düşmanlaştırarak, gündemi değiştirmeye çalıştığını söyledi. Öcalan, "Leyla Güven onurumuzdur. Leyla Güven'e verilen ceza onurlu direnişten geri adım attırmayacaktır. Mücadelemiz büyüyerek devam edecektir" diye belirtti.

Açıklama alkışlarla son buldu.