20 Eylül 2024 Cuma

Leyla ağıtlarla son yolculuğuna uğurlandı

Ağrı'da kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedenine ulaşılan Leyla Aydemir'in cenazesi, sabahın erken saatlerinde gözyaşları arasında Bezirhane köyünde toprağa verildi.
Ramazan Bayramı'nın birinci günü yani 15 Haziran'da babasıyla gittiği Ağrı'nın Bezirhane köyünde kaybolan 3 buçuk yaşındaki Leyla Aydemir'in cansız bedenine dün ulaşıldı. Leyla'nın cansız bedeni Bezirhane köyüne yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki Kurudere mevkiine ot biçmek için giden bir köylü tarafından bulundu.
 
Cenazenin bulunduğu yerde Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığınca görevlendirilen iki savcı, inceleme yaptı.
 
Ardından otopsi işlemleri için Erzurum Adli Tıp Kurumu'na götürülen Leyla'nın cenazesi, yapılan otopsinin ardından saat 03.30'da amcası tarafından alındı. Erzurum'dan ambulansla Ağrı Devlet Hastanesi Ek Binası'ndaki morga götürülen Leyla'nın cenazesi, burada annesi ve babası ile yakınları tarafından gözyaşları ile karşılandı. Ardından cenaze, Leyla'nın kaybolduğu ve dedesi Zeki Aydemir'in yaşadığı Bezirhane köyüne götürüldü. Leyla'nın cenazesi burada sabahın erken saatlerinde, gözyaşları ve ağıtlarla son yolculuğuna uğurlandı.
 
Baba Nihat Aydemir'in bugün öğle yapılması planlanan cenaze için tören istemediğini belirtmesi üzerine, Leyla'nın cenazesi sabah saatlerinde toprağa verildi.