20 Eylül 2024 Cuma

Levi's ve ILO'ya Özak direnişçileri için çağrı

Direnen Özak Tekstil işçilerini ziyaret eden emek dostları adına söz alan KESK MYK üyesi Şimşek, "Buradan LEVI'S marka temsilcilerine ve Uluslararası Çalışma Örgütü'ne (ILO) sesleniyoruz; burada yapılan hukuksuzluklara karşı bir an önce yaptırım uygulanmalıdır" çağrısı yaptı.

BİRTEK-SEN üyesi Özak Tekstil işçilerinin direnişi 24. gününde. Dayatılan kölece çalışma koşulları, aşağılama, mobbing, hakaket ve tehdit ile sarı sendika Öp İplik-İş'in patron çıkarları doğrultusunda hareket etmesine karşı BİRTEK-SEN'de örgütlenen işçiler sendikal hakları için mücadele ediyor.

Örgütlenme çalışmalarında yer aldığı için bir kadın işçinin işten atılmasının ardından fabrikada çalışan yüzlerce BİRTEK-SEN üyesi işçi üretimi durdurmuş ve direnişe geçmişti. Valilik ve jandarmayı arkasına alan Özak patronunun tüm saldırılarına karşı birlik ve beraberliği bozulmayan direnişçi işçiler, sanayi bölgesine alınmıyor.

DİRENİŞ DAYANIŞMAYLA SÜRÜYOR
Bu sabah sanayi bölgesi girişindeki parkta buluşan işçileri KESK MYK, KESK Urfa, Mardin, Antep Şubeler Platformu, TÜMBEL-SEN MYK, BES MYK, SES MYK, DİSK Yönetim Kurulu üyeleri ile Urfa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri bugün işçileri ziyaret etti. Heyet, işçiler tarafından alkış ve sloganlarla karşılandı.

'ÖZAK İŞÇİLERİ TÜM İŞÇİ SINIFI İÇİN DİRENİYOR'
"Emekçiler birlikte güçlüdür Özak Tekstil işçileri yalnız değildir" pankartının taşındığı eylemde söz alan KESK MYK üyesi Gönül Kural Şimşek, "Özak işçileri uzun süredir mücadele veriyor. Direnen işçilere karşı sermayeden taraf olanlar işçilere günlerdir gaz ve TOMA ile müdahale ediyor. Özak işçileri sadece kendileri için değil tüm işçi sınıfı için direniyor. O yüzden bu direnişe destek verilmesi önemlidir. Buradan LEVI'S marka temsilcilerine ve Uluslararası Çalışma Örgütü'ne (ILO) sesleniyoruz; burada yapılan hukuksuzluklara karşı bir an önce yaptırım uygulanmalıdır" ifadelerini kullandı.

Eylem, daha sonra "Devlet güdümlü sendikaya hayır" sloganı ve alkışlarla sona erdi.