20 Eylül 2024 Cuma

Levi's, Özak Tekstil patronuyla görüşmeye başladı

BİRTEK-SEN Genel Başkanı Türkmen, Özak Tekstil işçilerinin direnişi ve mağazalar önünde yapılan eylemlerin ardından Levi's firmasının Özak patronuyla görüşmeye başladığıhı açıkladı.

Urfa Organize Sanayi Bölgesindeki (OSB) Özak Tekstil'de işçilerin sendikal tercihlerine yönelik baskı, mobbinge karşı başlattığı direniş 28'nci gününe girdi. Fabrikanın üretim yaptığı Levi's firmasına karşı küresel kampanya sürerken Levi's, Özak patronuyla görüşmelere başladı.

Artı Gerçek'e konuşan BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, "Levi's bu işyerindeki hak ihlallerinin son bulması ve taleplerin kabul edilmesi için işverenle görüşmeye başladı. Biliyorsunuz daha önce Levi's markasını denetleyen bir heyet Amerika'dan gelmişti. Yine daha önce Levi's da denetim yaptı işyerinde. Biz, buradaki hak ihlalleri raporunu Levi's'e sunduk. Onlar da bir rapor hazırladı ve bizim taleplerimizin kabul edilmesi için işverenle görüşme yapıyorlar. İşçilerin taleplerinin kabul edilmesi için işvereni ikna etmeye çalışıyorlar" diye konuştu.

Direnişin devam ettiğini vurgulayan Türkmen, "Direniş devam ediyor. Tazminat alan işçiler de bizimle birlikte. İşçileri açlıkla terbiye ediyorlar. Onlar da biraz çaresizlikten tazminat aldılar. Bizim üyemiz olan 450 işçiden yaklaşık 150'si mecburiyetten aldılar tazminatını ama biz onları da listemize yazdık. Markaya, tazminat alan işçilerin de işe iadelerini talep ettik ve onun için de bir görüşme oluyor. Yani biz anlaşma sağladığımızda şartlarımızdan biri sadece direnişe devam eden işçiler değil, tazminat alan işçilerin de işe iadesini talep ediyoruz" dedi.

DİRENİŞ DÖNÜŞÜMLÜ DEVAM EDECEK
Pazartesi günü direnişin bir ayını dolduracağına dikkat çeken Türkmen, "50 ila 100 arası işçi grubu belirledik. Pazartesiden itibaren eylemimizi dönüşümlü yapacağız" bilgisini verdi.