20 Eylül 2024 Cuma

Levi's önlerinde boykot çağrısı

Jandarmanın tüm saldırısına ve patron  talimatıyla engelleme girişimlerine karşı direnişi daha da büyüterek sürdüren Özak Tekstil işçilerinin çağrısı kentlerde yanıtlanıyor. Levi's önleri eylem alanına çevriliyor, Levi's'a boykot çağrısı yapılıyor.

Patron, sarı sendika ve devlet işbirliğine karşı kölelik koşullarının son bulması için, hakları için 11 gündür direnen Özak Tekstil işçilerinin mücadelesin Levi's önleri eylem alanına çevrilerek yanıtlanıyor.

'LEVİ'S'A BOYKOT ÇOK YAKIŞACAK'
Gençlik Komiteleri dün akşam Levi's önünde boykot çağrısı yaptı. "Gençlik direnen işçilerin yanında" ve "Levi's'a boykot çok yakışacak" sloganlarının atıldığı eylemde, "Özak Tekstil şu anda önünde bulunduğumuz mağaza Levi's'in tedarikçiliğini yapan bir firma. İşçiler bu firmadaki yetkili sendikadan istifa edip BİRTEK-SEN'de örgütlendi. BİRTEK-SEN'de örgütlenen bir kadın işçi işten çıkarıldı. İşçiler üretimi durdurdular. Mobbinge, sömürüye, sarı sendikaya karşı kovulan arkadaşları için 11 gündür direniyor. Valilik eylemleri yasakladı, jandarma işçilere tomalarla, gazlarla, coplarla saldırdı. İşçileri gözaltılarla sindirmeye çalıştılar" denildi.

Gözaltılara ve saldırılara rağmen direnişi katlanarak devam ettiren Özak Tekstil işçilerinin selamlandığı açıklamada, "Herkesi direnen işçilerin yanında olmaya Özak'ı Levi's'ı boykot etmeye çağırıyoruz" ifadeleri yer aldı.

'LEVİ'S'A KARŞI HAREKETE GEÇİN'
EMEP Kadıköy İlçe Örgütü de Kadıköy Levi's önünden işçi ve emekçilere halklara seslendi. Yaşanan emek sömürüsünden Levi's markasının da sorumlu olduğunu vurgulanan açıklamada, "Bu ülkede işçilere reva görülen korkunç çalışma koşullarına karşı mücadele araçlarının da geliştirilmesi gerekiyor. O yüzden emekten yana olan herkes Özak direnişine ses vermelidir. BİRTEK-SEN yöneticileri direnişlerinin ilk gününden beri hem fabrikasının üst yönetimine hem de Özak fabrikasının üretim yaptığı Levi's markasının temsilcilerine yaşanan tüm hak ihlallerini tek tek anlattılar. Ancak Levi's markası üç maymunu oymamaya devam ediyor. Buradan sesleniyoruz, yaşanan tüm bu hak ihlallerinden Levi's markası da doğrudan sorumludur. Biz emek dostlarının bir sorumluluğu da Levi's markasına karşı harekete geçmektir" denildi.