22 Eylül 2024 Pazar

LC Waikiki Esenyurt depoda işçi kıyımı

Limter-İş aralarında üyelerinin de bulunduğu LC Waikiki Esenyurt depoda çalışan işçilerin haklarını aradığı için işten çıkarıldığını duyurdu. Kendilerine kölelik koşullarının dayatıldığını kaydeden işçiler, ne zaman hak isteseler baskının daha da arttığını belirtti.

LC Waikik'nin Esenyurt deposunda çalışan işçiler, haklarını aradıkları için işten çıkarılıyor.

Limter-İş Sendikası aralarında üyelerinin de bulunduğu işçilerin grup grup çıkarıldıklarını ve işçilerin direnişe başlayacağını duyurdu. Sendikanın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda işçiler, anayasal haklarının gasp edildiğini dile getiriyor.

"Neden hakkımızı vermiyorsunuz" dediklerini aylardır işlerinde bir aksama olmadan çalışmaya devam ettiklerini belirten işçiler, "Ne performansımız düştü, ne çalışmamız. Haktan bahsettiğimiz zaman yine baskı altındayız. Aynen kölelik devri" diyor.

Yönetimin kendilerini çağırdığını dile getiren işçiler, "Bizi yukarı çağırdılar, 'Grup grup dışarı çıkaracağız. Bu saatten sonra hesaplarınız bitmiştir. Bütün haklarınızdan mahrumsunuz' diyor" aktarımını yaptı, çağrılan kişilerin de işçiler adına söz söyleyen, hak arayan öncü işçiler olduğunu belirtiyor.