22 Eylül 2024 Pazar

LC Waikiki direnişi 7. gününde kararlılıkla sürüyor

Limter-İş Sendikası'na üye olmalarının ardından işten atılan LC Waikiki işçilerinin direnişi 7. gününde. İşçiler direniş alanına çadır kurarken işten atılan işçilerin sayısı 15'e yükseldi.

LC Waikiki'nin sendika düşmanlığı sonucu işten atılan işçi sayısı 15'e yükseldi. Limter-İş Sendikası'na üye olan taşeron işçiler işten atma saldırısının ardından başlattıkları direnişlerinin 7. gününde.

İstanbul Esenyurt'ta bulunan LC Waikiki deposu önünde başlatılan direnişi kararlılıkla sürdüren işçiler bugün direniş çadırını kurdu.

Direniş alanında işçilere seslenen Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı, işten atılan işçilerin sendikalı olarak işe geri alınması talebi kabul edilene kadar direnişi sürdüreceklerini söyledi.

Hakları için direnen işçileri selamlayan Saygılı, işçi ve emekçilere, halka direnişlerine destek verme ve LC Waikiki mağazalarından alışveriş yapmama çağrısında bulundu.

Polis LC Waikiki patronunu korumak için fabrika önünde beklerken, işçiler, "Direne direne kazanacağız", "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganlarıyla direnişlerini kararlı bir şekilde sürdürüyor.