23 Eylül 2024 Pazartesi

Kurul: Eğitim-Sen eğitim ve bilim emekçilerinin mücadele örgütüdür

Eğitim-Sen Genel Başkanı Prof. Dr. Nejla Kurul, "Eğitim-Sen, geçmişten bugüne savunduğu ilke ve değerleri daha güçlü ve enerjik biçimde sahiplenerek, eğitim ve bilim emekçilerinin birlik, dayanışma ve mücadele örgütü olmayı sürdürecektir" diye belirtti.

Eğitim-Sen 28-29 Kasım günlerinde yaptığı 11. Genel Kurulunun ardından yeni yönetimini seçti. Yönetim Kurulu yaptığı toplantıda görev dağılımı yaptı.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Prof. Dr. Nejla Kurul, Genel Sekreter İkram Atabay, Genel Mali Sekreter Ahmet Karagöz, Genel Örgütlenme Sekreteri Ramazan Gürbüz, Genel Yükseköğretim ve Eğitim Sekreteri Sinan Muşlu, Merkez Kadın Sekreteri Simge Yardım Dağ, Genel TİS ve Hukuk Sekreteri ise Arzunur Şimşek oldu.

Eğitim-Sen'in yeni yönetim kurulu üyeleri sendika genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında konuşan Eğitim-Sen Genel Başkanı Prof. Dr. Nejla Kurul, kuruluşunun 25. yılı dolayısıyla KESK'i kutladı.

Türkiye'de ekonomik ve politik krizlere, Covid-19 salgınının yol açtığı kapanma ve açılmaların yarattığı sorunların da eklenmesiyle eğitim alanında zorlu bir dönem yaşandığını ifade eden Kurul, "Ekonomik, demokratik ve sosyal haklarını savunduğumuz eğitim ve bilim emekçileri, bu dönemde uzaktan eğitimde yaşanan eşitsizlikler, olanaksızlıklar ve uzaktan eğitimi yetkinleştirmede destek yoksunluğu gibi bir dizi sorunla karşı karşıyalar. Covid-19 sadece eğitim ve bilim emekçilerini değil, eğitimin bileşenleri olan öğrencilerimizi ve velilerimizi de derinden etkiledi. Uzaktan eğitimde gerekli olan öğretim teknolojilerine yoksulluk ve yoksunluk nedeniyle erişemeyen öğrencilerimiz nitelikli bir eğitim hizmeti alamadılar, bu nedenle velilerin birçoğu çocuklarının geleceği konusunda ciddi kaygılar taşıyor" dedi.

Temel amaçlarının eğitim alanında karşı karşıya olunan sorunları anlamak, anlatmak, çözüme dair yaklaşımlarını eğitim kamuoyu ile paylaşmak ve bu süreçten çocukların, gençlerin, velilerin ve eğitim ve bilim emekçilerinin zarar görmeden, aksine güçlenerek çıkmalarını sağlamak olduğunu ifade eden Kurul, "Mücadele tarihi boyunca sendika yönetimlerinde yer alan adlar ve yüzler değişse de savunulan ilke ve değerler değişmedi: Güçlü bir eğitim ve bilim emekçileri hareketi ile ayrımsız tüm çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin insani güç ve yetilerini bütünüyle güçlendirebildiği kamusal, bilimsel, demokratik, laik ve anadilinde eğitimi bir hak olarak yaşama geçirmek. Eğitim-Sen'i var eden ilke ve değerlerin iş yerlerinde, alanlarda, meydanlarda ve gündelik yaşamın her alanında mücadele içinde yaşam bulduğunu ifade etmek istiyoruz" diye konuştu.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Nejla Kurul, "Sendikal hakların, emeğin, demokrasinin, barışın ve eşit haklar mücadelesinin sözü ve sesi olan Eğitim-Sen, geçmişten bugüne savunduğu ilke ve değerleri daha güçlü ve enerjik biçimde sahiplenerek, eğitim ve bilim emekçilerinin birlik, dayanışma ve mücadele örgütü olmayı sürdürecektir" diye kaydetti.