20 Eylül 2024 Cuma

Kürtçe'ye yönelik saldırıya Oduncu'dan Kürtçe yanıt

Batman'da Kürtçe uyarı yazısının silinmesine karşı valilik duvarına Kürtç yazılama yaparak yanıt veren DEM Parti milletvekili Oduncu, "Bu saldırı ve engellemelere karşı bir kez daha söylüyoruz; dilimiz Kürtçedir, kültürümüz Kürt kültürüdür" dedi. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Batman Milletvekili Zeynep oduncu, Batman'da Kürtçe uyarı yazılarının silinmesine, valilik duvarına Kürtçe yazılama yaparak yanıt verdi. 

Batman'da valilik talimatıyla "Pêşî Peya/Önce Yaya "Hêdî (Yavaş)" uyarı yazılarının silinmesine karşı Oduncu sprey boyayla "Pêşî Kurdî pêşi ziman (Önce Kürtçe, önce dil)" yazdı.

'DİLİMİZİ VE KÜLTÜRÜMÜZÜ YOK EDEMEZSİNİZ'
Yazılamanın ardından Kürtçe açıklama yapan Oduncu, "En büyük düşmanlığı Kürtlere karşı yürütüyorlar. Son birkaç gündür Kürtçeye, Kürt kültürüne dönük organize bir saldırı ve tahammülsüzlük hayata geçirilmiş durumdadır. Bu saldırı ve engellemelere karşı bir kez daha söylüyoruz; dilimiz Kürtçedir, kültürümüz Kürt kültürüdür. Her koşulda dilimize ve kültürümüze sahip çıkacağız. Dilimizi ve kültürümüzü yok edemezsiniz" dedi.