20 Eylül 2024 Cuma

Kürt işçiye ırkçı saldırı

Kürt işçiler, Ankara Etimesgut'ta "Kürt müsün" diye soran faşist bir grubun saldırısına uğradı. Saldırıya uğrayan işçilerin ifadelerini polis tutanağa geçirmedi, çalıştığı fabrikanın patronları da işçileri işten attı.

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde bulunan şeker fabrikasında çalışan Kürt işçiler, ırkçı saldırıya uğradı. Saldırıya uğrayan işçilerden Levent Güner, yaşananları Mezopotamya Ajansı'na (MA) anlattı. Güner, 2 Ocak günü gece saatlerinde çalışmak üzere fabrika meydanından işyerine doğru yürürken, karşıdan gelen kişiye çarpmamak için uyarıda bulunduğunu ancak bu kişinin kendisine tepki gösterdiğini anlattı.

'KÜRT MÜSÜN?' DEYİP SALDIRDILAR
Tartışmanın büyümesi üzerine olay yerine 3 kişinin daha geldiğini ve bu kişilerin kendisine nereli olduğunu sorduğunu anlatan Güner, Ağrılı olduğunu söylediğini ve sonrasında "Kürt müsün?" sorusu yöneltildiğini aktardı. Güner, soruya yanıt verdikten sonra yaklaşık 10 kişinin saldırısına uğradığını söyledi. Güner, olay yerine gelen arkadaşlarının yardımıyla saldırganların elinden kurtulduğunu kaydetti.

İŞLERİNE SON VERİLDİ
Saldırının ardından kendisi ve yardım eden 8 arkadaşının çalıştıkları Türkşeker Ankara Şeker Fabrikası'ndan işten atıldıklarını aktaran Güner, saldırının ismini bilmediği bir sendikanın başkanın talimatıyla başladığını söyledi. Sendika başkanının "Kürt bunlar, vurun. Kürtleri burada çalıştırmayacaksınız" dediğini belirten Güner, "Asıl ortalığı kızıştıran oydu" dedi. Saldırıya uğradığı yerde kameralar olmasına rağmen görüntü olmadığının söylendiğini belirten Güner, uğradığı saldırı nedeniyle Sait Ertürk Devlet Hastanesi'ne giderek darp raporu aldığını, daha sonra şikayetçi olmak üzere Necdet Alici İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gittiğini aktardı.

Güner, burada Kürt olmalarından kaynaklı saldırıya uğradıklarını anlatmasına rağmen polislerden "Böyle saçmalık mı olur? Böyle ifade olmaz. Bu şekilde ifade vermeyin" yanıtı aldığını ve söylediklerinin tutanağa geçirilmediğini belirtti.

POLİS DARP RAPORUNU KAYBETTİ
Hastaneden aldığı darp raporuna polisin el koyduğunu aktaran Güner, saldırganların da darp raporu aldığını belirterek, "Dayağı yiyen ben güya hasar alan onlar" sözleriyle yaşananlara tepki gösterdi.

Saldırıya uğrayan diğer işçiler de polisin tutumu nedeniyle ifade vermediklerini aktardı. İşçiler, el konulan darp raporu için tekrar emniyete gittiklerini, ancak polislerin "Raporu kaybettik, hastaneye gidin" yanıtı verdiğini kaydetti.

FABRİKA: İLGİMİZ YOK
İşçilerin çalıştığı fabrikanın özel kalem sekreteri, işçilerin taşeron firma bünyesinde çalıştıklarını ve işten çıkarmanın kendileri ile ilgili olmadığını öne sürdü.