19 Eylül 2024 Perşembe

'Krizin faturasının emekçilere ödettirilmesine izin vermeyeceğiz'

KESK Mersin Şubeler Platformu düzenlediği basın toplantısında, "Krizin faturasının emekçilere ödettirilmesine izin vermeyeceğiz" dedi.
KESK Mersin Şubeler Platformu, son günlerde enflasyon ve döviz kurlarındaki artışın yol açtığı ekonomik krize ilişkin Eğitim Sen Mersin Şubesi binasında basın toplantısı düzenledi.
 
KESK Mersin Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu, yaşanan ekonomik krizin nedeninin AKP hükümetinin uyguladığı neoliberal ve ranta dayalı ekonomik politikaların bir sonucu olduğunun altını çizdi.
 
Yeni Hazine ve Maliye Bakanının 10 Ağustos 2018 tarihinde açıkladığı "Yeni Ekonomi Modeli"nin ekonomik krize yönelik hiçbir çözüm üretmediğini aksine bu modelin yalan üzerine kurulu bir model olduğunu da sözlerine ekleyen Muşlu, "İktidarın şu an içerisine girdiği krizi yönetebilmek için daha çok otoriteleşme tutumu krizi derinleştirmekten öte bir sonuç vermez" dedi.
 
Muşlu, "Kemer sıkma amacıyla 'acı reçete' peşinde olan iktidar cenahını uyarıyoruz. Çözüm ve reçete arayışında iseniz emekçilerin temel taleplerini dikkate alın. Tüm emek ve demokrasi güçlerini krizi yaratanların krizin faturasını emekçilere, ezilenlere çıkartma girişimlerine ve saldırılarına karşı hızla harekete geçmeye ve birlikte mücadeleye yürütmeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Muşlu son olarak KESK olarak taleplerini sıraladı.