4 Ekim 2024 Cuma

Korona aşısında 'imtiyazlı' ayrıcalığı

Türkiye'ye Çin'den gelen az sayıdaki koronavirüs aşısının öncelikli olarak sağlık emekçilerine yapılması gerekirken, AKP MKYK üyelerinden sonra Ankara'da 'imtiyazlı' kişilere aşı yapıldığı ortaya çıktı. SES Ankara Şube Eşbaşkanı Yalçınkaya, "Süreç şeffaf yönetilmiyor" dedi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şube Eşbaşkanı Kubilay Yalçınkaya, Ankara'da özellikle üniversite hastanelerinde 'imtiyazlı kişilere aşılama' yapıldığını söyledi.

Kamu kurumlarındaki kurum tabipliklerinde ve özel işletmelerdeki revirlerde çalışan sağlık emekçileri ile sigortasız çalıştırılan sağlık çalışanlarının aşılama kapsamına alınmadığına dikkat çeken Yalçınkaya, özellikle üniversite hastanelerinde sağlık çalışanlarının dışındaki kişilere aşı yapıldığına ilişkin ihbarlar aldıklarını belirtti.

Yalçınkaya, "Konuya ilişkin yaptığımız araştırmada, Hacettepe Üniversitesi'nde sağlık emekçisi dışındaki Hacettepe Üniversitesi çalışanlarının, bürokrasiyle ilişkisi olan kişilerin aşılama kapsamına alındığını tespit ettik. Yine bu hafta aynı gün içerisinde Ankara Üniversitesi'nde 30'a yakın sağlık hizmetiyle alakası olmayan kişilere aşı yapıldığını tespit ettik. Bu durum bizleri çok şaşırtmadı. Tüm sağlık emekçilerine aşılama çalışmasının yapılmadığı bu süreçte, sağlık emekçileri dışındaki imtiyazlı bir nüfus grubuna aşı yapılması pandeminin şeffaf bir şekilde yönetilmediğini bir kez daha ortaya koymuş durumda" diye konuştu.