22 Eylül 2024 Pazar

Komünist savaşçı Alankuş Londra'da anıldı

Komünist savaşçı Ulaş Alankuş Londra'da anıldı. O'nun mücadele hayatından öğrenerek yürüneceği kaydedildi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HDBH) gerillası Ulaş Alankuş için  İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan GİK-DER binasında anma düzenlendi. 

Anma öncesi MKP, "Komutan Ulaş Alankuş Ölümsüzdür" yazılı pankartla Tottenham bölgesinde yürüyüş düzenledi. Yürüyüş sonrası MKP anmaya katıldı. 

Etkinlik Ulaş Alankuş şahsında tüm devrim ve sosyalizm mücadelesinde şehit düşenler için yapılan saygı duruşu ile başladı. Alankuş için hazırlanan sinevizyon gösteriminin ardından Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ) adına konuşma yapıldı. Konuşmada, "Ulaş yoldaş gençliğin bir gerillası olarak ölümsüzleşti. Ulaş yoldaş Gezi başkaldırısında örgütlendi, Suruç katliamından sağ kurtulduktan sonra bir öğrenci işgali sırasında tutuklanarak 8 ay hapishanede kaldı. Hapishaneden çıktıktan sonra ise gerillaya katılarak faşizme karşı silahlı mücadelenin bir neferi oldu. Ulaş yoldaş henüz 25 yaşında iken ölümsüzleşti. Ulaş'ın yaşamı biz gençlere büyük bir örnektir. Ulaş, devrimi ve devrimci mücadeleyi tüm yalınlığı ile yaşadı. Devrim mücadelesinde silahlı mücadelenin gerekliliğini kavrayarak partimizin silahlı bir neferi oldu. Ulaş yoldaş zafere kadar elimizde taşıyacağımız bir bayrak olmuştur, O'nun ölümsüzlüğü kararlılığımızı ve irademizi kuvvetlendiriyor" denildi.

Britanya Kürt Halk Meclisi adına yapılan konuşmada ise Alankuş'un mücadelesine işaret edilerek, "TC'nin Güney Kürdistan ve Rojava'da başlattığı saldırılar yerle yeksan olmuştur. TC ve müttefikleri bir bataklığa saplanmıştır. Ulaş yoldaşın şehadeti bize enternasyonalist mücadelenin faşizmin yenilmesi için ne anlama geldiğini bir kez daha hatırlattı" vurgusu yapıldı.

Britanya Şehit Aileleri Komisyonu adına yapılan konuşmada ise Ulaş'ın Şafak Kızıldere adını almasının tesadüfi olmadığına dikkat çekilerek, "Kızıldere direnişçilerinin, Kaypakkayaların, Haki Karerlerin devamıdır. Her şehadet haberi zordur, ancak onların bayrağı ve silahı hiçbir zaman yere düşmeyecektir. Faşizme karşı direnenler kazanacak, emperyalizm ve faşizm kaybedecek" denildi.

Anma katılımcıların duygu ve düşüncelerinin paylaşmasının ardından, "Ulaş yoldaş yaşıyor, MLKP savaşıyor" sloganları ile son buldu.