20 Eylül 2024 Cuma

Komünist kadınlar Stuttgart'ta Şevin Söğüt'ü andı

Zap'ta ölümsüzleşen MLKP/FESK gerillası Şevin Söğüt (Sarîn Awaz) Almanya'nın Stuttgart kentinde anıldı.
Almanya'nın Stuttgart kentinde komünist kadınlar tarafından düzenlenen etkinlikte 17 Ağustos'ta TSK'nın hava saldırısında Zap'ta ölümsüzleşen MLKP/FESK gerillası Şevin Söğüt (Sarîn Awaz) anıldı.
 
Şevin Söğüt şahsında özgürlük ve sosyalizm şehitleri için yapılan saygı duruşunun ardından MLKP Kürdistan'ın Şevin Söğüt'ün ölümsüzleşmesi ardından yaptığı açıklama okundu.
 
SURUÇ'TAN KÜRDİSTAN DAĞLARINA
 
Açıklamada, Şevin Söğüt'ün (Sarin Awaz) Suruç katliamında sağ kurtulduğu ve hemen ardından yüzünü özgür dağlara çevirerek "Türk sömürgeciliğine ancak böyle cevap olunur" dediği belirtildi.
 
Açıklamada Şevin Söğüt ile ilgili şu bilgilere yer veriliyor:
 "20 Haziran 1992'de Amed/Lice doğumlu olan Şevin Söğüt, yurtsever bir ailede büyüdü. Daha 3 yaşındayken babası Ömer Söğüt sömürgeci devlet tarafından gözaltına alındı ve kaybedildi. Aile yoğun baskılar altında kaldı. Partimizle 2012 yılında tanışan, bir dönem Karadeniz ve Kürdistan'da gençlik faaliyetleri yürüttükten sonra, yüzünü özgür alanlara çeviren Şevin yoldaş, temel askeri ve ideolojik eğitimlerden geçti. Sarin Awaz parti adıyla, Nisan 2016'dan beri özgür alanlarda bir gerilla olarak görev yapmaktaydı. Bir dönem, Rojava devrim savunmasında da yer alan ve Reqa'nın özgürleştirme hamlesine katılan Sarin yoldaşımız, daha sonra kır gerillası olarak yüzünü dağlara döndü. Sarin yoldaşımız, savaş cephesine giderken, uzman bir suikastçı ve birliğimizin kadın komutanıydı."
 
Etkinlikte, Şevin Söğüt'ün Zap'a yola çıkmadan önce kendi sesinden kendisini ve mücadelesini anlattığı sinevizyon gösterimi yapıldı.
 
Şevin Söğüt "Ben Sarin Awaz, MLKP savaşçısıyım." diye başlayan konuşmasında, "Bugün cephelere doğru yola çıkıyoruz, Xakurke'ye. Sömürgeci Türk ordusunun işgal saldırıları karşısında, tıpkı Kobanê'deki, Efrîn'deki gibi, hem Kürdistan topraklarını hem partimizin bulunduğu her mevziyi savunma perspektifi doğrultusunda, bulunduğumuz Medya Savunma Alanları'nın her bir metre karesini, her bir toprağını savunmak için partimizin aldığı karar doğrultusunda cephelere doğru yola çıkıyoruz" diyor.
 
Etkinlik, katılımcıların Şevin Söğüt'ün ölümsüzleşmesine ilişkin duygu ve düşüncelerini paylaşmasının ardından alkışlarla sona erdi.