4 Ekim 2024 Cuma

Komünist işçi önderi Süleyman Yeter mezarı başında anıldı

Limter-İş Sendikası eğitim uzmanlığı görevini yürütürken gözaltına alınarak işkencede katledilen komünist işçi önderi Süleyman Yeter, mezarı başında anıldı.

Limter-İş Sendikası eğitim uzmanlığı görevini yürütürken 7 Mart 1999 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde gördüğü işkenceyle katledilen komünist işçi önderi Süleyman Yeter, komünist işçiler tarafından Alibeyköy'de bulunan mezarı başında anıldı.

Yeter'in mezarına çiçekler bırakan komünist işçiler, saygı duruşunda bulundu. Ardından yapılan konuşmalarda, Yeter'in bıraktığı mirasa sahip çıkılması, işçi sınıfı içinde kök salan, kendini sınıf mücadelesi içinde örgütleyen bir çizginin bu mirasa dayanması gerektiği  vurgulandı. Süleyman Yeter ile karşılaşmasını anlatan bir komünist kadın işçi, onun sadeliği ve tevazusuyla güven yarattığını söyledi.

Süleyman Yeter'i sınıf mücadelesinde büyütme ve yeni işçi kuşaklarını onun çizgisiyle, devrimle buluşturma sözünün verilmesiyle anma sona erdi.

25 Aralık 1980 yılında 12 Eylül faşist cuntası tarafından Bursa'da işkence ile katledilen komünist işçi önderi Yaşar Okçuoğlu İstanbul Sanayi mahallesinde bulunan mezarı başında anıldı.

Saygı duruşu sonrası yapılan konuşmada "Bursa'nın Orhangazi ilçesinde metal işçileri arasında sınıf çalışması yürüten Yaşar Okçuoğlunun aradan geçen yıllara rağmen hala hatırlanmasının ne kadar güçlü bir etki bıraktığının göstergesidir" denildi. Konuşmada, Okçuoğlu'nun kararlılığı ve örgütçülüğü ile insanlarda bıraktığı güven vurgulandı.

Anma Okçuoğlu'nun mezarına çiçek bırakılmasıyla sona erdi.

Komünist işçiler daha sonra Tuzla Aydınlı da Hasan Albayrak ve Mustafa Barlas'ın mezarlarını ziyaret etti.