16 Eylül 2024 Pazartesi

'Komünist Hasan' mezarı başında anıldı

"Komünist Hasan" olarak tanınan Hasan Aslan, ölümsüzlüğünün 10. yılında mezarı başında anıldı. Aslan'ın MLKP'ye son nefesine dek bağlı kaldığına dikkat çekilen anmada, "Onun özelliklerini daha fazla hissetmemiz gereken günlerden geçiyoruz" denildi. 

Avusturya'nın St. Pölten şehrinde "Komünist Hasan" olarak tanınan Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) taraftarı Hasan Aslan, ölümsüzlüğünün onuncu yılında mezarı başında anıldı.

Hasan Aslan, Avusturya'da devrimci kimliği ile tanınan partisi MLKP'ye son nefesine kadar bağlı kalarak 15 Ağustos 2014'te yaşama ve yoldaşlarına veda etmişti. Ailesi ve yoldaşları St. Pölten'deki mezarı başında Aslan'ı anmak için toplandı. Devrim ve sosyalizm şehitlerinin anısına saygı duruşunun ardından MLKP adına bir konuşma yapıldı.

'O ASLA FAŞİZME KARŞI DİZ ÇÖKMEDİ'
Aslan'ın mücadele mirasına dikkat çekilen konuşmada, "Hasan yoldaş, yoldaşlarına karşı hep sevgi dolu oldu. Ezilenlerin dertleriyle dertlendi, onların daha iyi bir gelecekte yaşaması için mücadele etti. Faşizme verdiğimiz mücadelede bugün onun devrimci kişiliğinin özelliklerini daha fazla hissetmemiz gereken günlerden geçiyoruz" denildi.

Anma, MLKP'nin 30. yılında yapılacak kutlamalara katılım çağrısı ile anma sona erdi.