22 Eylül 2024 Pazar

Köln'te tutsaklarla dayanışma etkinliği

Almanya'nın Köln kentinde tutsaklarla dayanışma etkinliği düzenlendi.

Tutsakların Sesi Platformu (TSP) Almanya'nın Köln kentinde tutsaklarla dayanışma etkinliği düzenledi. Etkinlik, zindanlarda ölümsüzleşenler için saygı duruşuyla başladı.

Tutsakların Sesi Platform (TSP) adına yapılan konuşmada, hapishanelerdeki hak gasplarından sürgünlere, infaz yakmalardan hapishanelerdeki katliamlara karşı amansız bir mücadele yürütüldüğünü, tutsak yakınlarının Türkiye ve Kürdistan şehirlerinden evlatlarına uygulanan vahşetlere karşı can siper bir direniş sergilendiğini belirterek tutsaklarla daha fazla dayanışmaya davet etti.

AGİF'e bağlı Mülti Kulti Kültür Merkezi adına yapılan konuşmada, pandemi sürecinde tutsak aileleriyle yapılan dayanışmanın önemli olduğunu belirtilerek sürekliliğinin devam etmesi gerektiği söylendi. Konuşmada, tutsaklara mektup göndermenin önemine dikkat çekildi. Hasta Tutsak Ekim Polat, ölüm orucundaki Sibel Balaç, Gökhan Yıldırım ve İleri Kızılaltun için daha fazla duyarlılık çağrısı ile Kürdistan'daki ve Ukrayna'daki savaş karşı enternasyonal dayanışmanın önemine vurgu yapıldı, Almanya'da 129-B yeni polis yasaları ile Ostheim ve Dortmund'a polis infazlarına karşı örgütlü karşı koyuşlarının örgütlenmesi ve örgütlü duruşun önemine dikkat çekildi.

Ardından sair yazar Halil İçöz şiirleriyle tutsaklarla dayanışmaya destek sundu. Serbest kürsü kurularak Birgül Mızrak'ın ailesine destek çağrısı yapıldı.

Devrimci sanatçı Kirvem Erdal'ın sahne almasının ardından etkinlik Mülti Külti'nin Aşure dağıtımıyla sona erdi.