20 Eylül 2024 Cuma

Köln'de ölümsüzleri anma gecesi düzenlendi

Kasım Şehitler Ayı etkinlikleri kapsamında Köln'de düzenlenen gecede, "Şimdi tereddüt etmeme zamanı" denilerek ölümsüzlerin izinden mücadeleyi yükseltme çağrısı yapıldı.

"Gelenekten geleceğe ölümsüzlerimizin izinde kavgayı büyütüyoruz" şiarıyla Almanya'nın Köln kentinde devrim şehitleri anıldı. Yüzlerce kişinin katıldığı anma gecesinde, Almanca, Türkçe ve Kürtçe yapılan açılış konuşmasında, "Bizi bir araya getiren; şehitlerimizin düşlerini gerçek kılma arzusu ve iradesidir. Mustafa Suphilerden Paramaz Kızılbaşlara ateş altında büyütülen bu tarihin yapıcılarına selam olsun" denildi.

Ardından genç Komünistlerin milis yürüyüşüyle ve sloganlarla salona girişi, alkışlarla karşılandı. Devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenler anısına yapılan saygı duruşu sonrası genç Komünistler devrim andı içti.

MLKP ve devrim şehitlerinin pankartları ile donatılan anma gecesinde, MLKP tarihi ve ateş altında büyüyen tarihin yapıcıları olan ölümsüzleri anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyonda yer alan "Parti andına", geceye katılanlar eşlik etti.

MLKP: ÇAĞRIMIZI EN GENİŞ KİTLELERE ULAŞTIRALIM
Sinevizyon gösterimi ardından MLKP-KKÖ adına yapılan konuşmada, Kasım şehitler ayı etkinlikleri kapsamında, Avrupa'nın dört bir yanında ölümsüzleri anma etkinliklerinin gerçekleştirildiği belirtildi. Tarihsel bir süreçten geçildiğine dikkat çeken temsilci, Kürdistan'da ve Filistin'de halklara sömürgeci soykırımın dayatıldığını belirtti. Ne seçim dönemlerinde ne de karmaşık süreçlerde pusulasını şaşırmadan partinin direnmeye devam ettiğini belirten temsilci, 29. yılında partiye dönük saldırıların arttığına vurgu yaptı ve ekledi: "Parti, devrim hedefimizden vazgeçmeyeceğini ilan ediyor."

Devrimin önderlerinin, örgütçü ve komutanlarının katledildiğini dile getiren temsilci, "Bu tarihi, mücadele geleneğini, ölümsüzlerimizi sahipleniyoruz. Anılarına bağlı kalarak, onların özlemlerini, kavga bayrağını ve mücadeleyi büyüteceğiz" dedi. Son olarak, MLKP'nin çağrısını en geniş kitlelerle buluşturmaya çağrı yapıldı.

KGÖ: PARTİYE VE ÖLÜMSÜZLERE SAHİP ÇIKALIM
Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ) adına yapılan konuşmada da, Kasım ölümsüzler ayının bağlılık ve eylem ayı olduğuna dikkat çekilerek Roza Renas, Ivana Hoffmann ve Özgür Namoğlu gibi genç devrimcilere bağlılık sözü verildi. Hüseyin Demircioğlu'nun hayatından öğrenip onun gibi "önce ben olmalıyım" çağrısına göre yaşamaya çağıran KGÖ temsilcisi, Kutsiye Bozoklar'ın, "Genç devrimciler pes etmezler ve korkusuzca mücadele verir" sözlerini hatırlattı ve "Onun hayal ettiği gençleri yaratalım" çağrısı yaptı. Genç komünistlerin bugün geleceğin sorumluluğunu taşıdığına dikkat çeken KGÖ temsilcisi, gençleri KGÖ'ye katılmaya, partiye ve ölümsüzlere sahip çıkmaya çağırdı.

Konuşmaların ardından müzik dinletisi gerçekleşti.

DİRENEN İŞÇİLER SELAMLANDI
342 gündür direnişte olan Borbet işçileri de geceyi selamladı. Direnen işçiler, "Yaşasın sınıf dayanışması" sloganı ve alkışlarla karşılandı.

ŞEHİT AİLELERİ: BAYRAĞI BİZ DEVRALDIK
Şehit ailelerinin sahneye davet edilmesi ile devam eden gecede konuşan kayıp Hüseyin Toraman'ın annesi Hatice Toraman, "Çocuklarımızın bıraktığı bayrağı biz devraldık" diyerek herkesi mücadeleyi büyütmeye çağırdı. PKK şehit aileleri adına konuşan iki şehit annesi Şengül Kahraman'da, "Anıları yolumuzu aydınlatacak" dedi.

Şehit Aileleri adına konuşan Hatice ve Tacim Temel'in kızı da, onların ardılları ve yol yürüyücüleri olarak anılarına bağlı kalacağız, onların kızları ve oğulları olarak mücadeleyi büyüteceğiz" dedi.

TUTSAKLARIN SESİ OLMA ÇAĞRISI
Hapishanede bir tutsağın etkinlik için gönderdiği sesli mesajın dinletilmesi ardından Tutsakların Sesi Platformu adına konuşma yapıldı. Ölümsüzlerin izinden yürüyen tutsakların, faşizmin zindanlarında direnişlerini sürdürdüklerine dikkat çeken temsilci, her yerde tutsakların sesi olmaya ve mücadeleyi büyütmeye çağırdı.

TKP/ML, TKP-ML ve MKP'nin etkinliğe gönderdiği mesajlar okundu. Koministaufbau (KA) temsilcisi de geceyi selamlayarak yaptığı konuşmasında, ölümsüzlerin yaşamlarından, mücadelelerinden öğrenerek ve onların izinden yürüyerek kavgayı büyütme çağrısı yaptı.

'ŞİMDİ TEREDDÜT ETMEME ZAMANI'
Etkinlik, "Şimdi onlara verdiğimiz sözü tutma, düşlerini gerçek kılana kadar mücadele etme zamanı! İmkanlarımızı sınırsızca partiye sunma, parti bayrağını yüksekte tutmakta tereddüt etmeme zamanı, sokaklarda olma zamanıdır" sözleriyle sona erdi.