5 Ekim 2024 Cumartesi

Köln'de ölümsüzleri anma gecesi düzenlendi

Almanya'nın Köln kentinde Kasım şehitler ayı dolayısıyla anma etkinliği düzenlendi.

Kasım ayı şehitleri anma gecelerinin Almanya Kuzey Westfalya ayağı 17 Ekim Pazar günü Köln kentinde düzenlendi.

Onlarca şehit ailesinin katıldığı gece saygı duruşu ile başladı. Açılış konuşmasında Baran'lardan Berçem'lere, Sinan Dersim'lerden Zilan Destan'lara devrim, sosyalizm ve özgürlük düşünün taşıyıcıları selamlandı.

"Ölümsüzlerimizin izinden, direnişten zafere" şiarı ile düzenlenen gecede Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ) Avrupa 2. Konferansı pankartıyla gençlik korteji sahneye çıktı. KGÖ Avrupa adına yapılan konuşmada Ivana'lardan Zilan'lara genç yapıcıların izinden mücadeleyi büyütme sözü verildi.

Gecede dünya devrim ve MLKP tarihini anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.

MLKP/KKÖ: GERİ ADIM ATMADAN MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ
Gecede MLKP/KKÖ adına yapılan konuşmada, Erdoğan ve faşist şeflik rejimine karşı mücadelenin en çetin koşullarda, ateş altında devam ettiği; Kürt özgürlük mücadelesinden, sınıf mücadelesine, kadın ve LGBTİ+ hareketine kadar boyun eğmez direngenliğin bugüne ve geleceğe ışık tuttuğu belirtildi.

TUNUSLU DEVRİMCİLER: SURUÇ ŞEHİTLERİNİN İZİNDEN YÜRÜYECEĞİZ
Geceye katılan enternasyonal misafirlerden Tunus Yurtsever Demokratik Sosyalist Parti (PPDS) temsilcisi de bir konuşma yaptı. Temsilci konuşmasında Tunus'ta Müslüman Kardeşler ve iktidarın Türkiye iktidarı ile benzediği; Tunuslu devrimcilerinde kendi yollarını açmaya çalıştığını belirtti.

Konuşmada Türkiye ve Kürdistan devrimci hareketinin Tunuslu devrimciler için ilham kaynağı olduğu, karşılıklı dayanışmayı artırmaları gerektiğini vurguladı. Temsilci ayrıca, Suruç şehitlerini özel olarak anarak, 33'leri kendi yoldaşları olarak gördükleri ve onların izinden yürümeyi sürdüreceklerini belirtti. Temsilci konuşmasını, "Yaşasın MLKP yaşasın devrim ve sosyalizm" diyerek sonlandırdı.

Geceye katılan HDP eski milletvekili Faysal Sarıyıldız, faşist Türk devletinin imha saldırılarının devrim ve özgürlük mücadelesini durduramayacağını, Rojava'da kanları birbirine karışan farklı uluslardan devrimcilerin birleşik mücadelenin ve devrimin habercisi olduğunu vurguladı.

Tutsakların Sesi Platformu (TSP) temsilcisi ise faşizmle dolaysız bir mücadele içerisinde olan tutsaklar ve yakınları ile dayanışmayı büyütme çağrısı yaptı.

ŞEHİT AİLELERİ ALKIŞLARLA SAHNEYE ÇIKTI
Gecenin ikinci bölümünün başında salonda bulunan şehit yakınları alkışlar eşliğinde sahneye davet edildi. Şengül Boran'dan, Koray Aspir'e; Ivana Hoffmann'dan PKK şehitlerine kadar onlarca şehit ailesi sahneye çıktı. Aileler adına yapılan konuşmada şehitlere bağlılık mesajı verildi.

GECEYE DAYANIŞMA MESAJLARI GÖNDERİLDİ
Geceye Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Avrupa Komitesi, DKP/BÖG, TKP-ML Avrupa Komitesi, TKİP Yurtdışı örgütü, MKP Avrupa Komitesi, MLPD Köln, TİKB ve DKP/Birlik Avrupa mesajlar gönderdiler.

Gece Hozan Cane, Evin-Meral, Araz Güler ve Murat Güngör'ün ezgileri ile son buldu.

Ölümsüzleri anma geceleri Almanya'da Stuttgart ve Hamburg ile devam edecek.