20 Eylül 2024 Cuma

Köln'de katliamlar protesto edildi

Köln'de aralık ayında gerçekleşen katliamlar protesto edildi. Tutsaklara yönelik saldırılara dikkat çekilen eylemde, Türkiye hapishanelerinde her türlü saldırıya rağmen direndikleri vurgulanarak dayanışma çağrısı yapıldı.

Almanya'nın Köln kentinde, Tutsakların Sesi Platformu ve Demokratik Alevi Federasyonunun çağrısıyla, 19-24 Aralık 1978 Maraş, 19-24 Aralık 2000 hapishaneler, 28 Aralık 2015 Roboskî katliamı protesto edildi.

Köln Breslauer Platz'da katledilenler anısına Ahmet Karabulut tarafından cerağ yakıldı.

Konuşmada, "Maraş soykırımının üzerinden 48 yıl geçmesine rağmen acılarımız hâlâ dipdiri. Maraş katliamını unutturmamak için yine alanlardayız. Binlerce insanımızı diri diri yaktıkları Maraş'ta, Cezaevlerinde ve Roboskide katliamlar devam ediyor hâlâ. O yüzden AKP faşizmine karşı birlikte direnmeye devam etmeliyiz" denildi

TSP, adına yapılan konuşmada "12 Eylül diktatörlüğü 19 Aralık 2000'de 20 cezaevine eş zamanlı teslim alma soykırımı başlatıldı ama cezaevlerindeki devrimci tutsakları teslim alamadılar. Hala zindanlarda hak gaspları, işkence, görüş yasakları, Garibe Gezer örneğinde görüldüğü gibi işkenceyle katletme, infazları yakarak yarım asırlık tutsakları serbest bırakmama, 600'ü ağır hasta bin 500 hasta tutsağı katledilmek için serbest bırakmama saldırıları sürüyor. O yüzden devrimci tutsakları ve sürmekte olan açlık grevlerine sahip çıkmalıyız, onların sesine ses vermeliyiz" denildi.

"Yaşasın uluslararası dayanışma", "Unutma, unutturma" sloganları ile eylem sona erdi.