22 Eylül 2024 Pazar

Köln'de işgale karşı yürüyüş düzenlendi

Türk devletinin KDP işbirliğiyle Güney Kürdistan'da, çeteler işbirliğiyle Rojava'da düzenlediği işgal girişimi saldırılarına karşı Köln'de yürüyüş düzenlendi.

Almanya'nın Köln kentinde işgal karşıtı yürüyüş düzenlendi. Kalk Post Caddesi'nde başlayarak ara sokaklarda sloganlarla yürüyüş düzenleyen kitle eylemin başladığı noktaya gelerek açıklama yaptı.

Yürüyüş sırasında konuşma yapan Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF) Eşbaşkanı Mesut Duman, kapitalist devletlerin ikiyüzlü tutumlarını teşhir etti, Avrupalı emperyalistlerin NATO çerçevesinde Rusya ile çıkar savaşı yürüttüğünü, iki tarafın da uyguladığı siyasetin Ukrayna ve Avrupa halklarını yeni savaşlara, açlığa ve sefalete sürüklediğini söyledi.

Duman, Avrupa basınını da eleştirdi. Kendi emperyalist çıkarlarına paralel olarak Ukrayna savaşında her ayrıntıyı veren Avrupa basınının, bugün kimyasal gaz kullanan Türk devletinin Rojava'ya dönük ilhak ve işgal saldırısında 3 maymunu oynadığını vurguladı.

Kürdistan ve Ukrayna’nın işgaline karşı mücadeleyi büyütme çağrısı yapılan eylemde sık sık "Eşitlik, kardeşlik, Kürt ulusuna özgürlük", "Biji berxwedana Kürdistan", "Yaşasın enternasyonal dayanışma" sloganları atıldı.