21 Eylül 2024 Cumartesi

Köln'de açlık greviyle dayanışma eylemi

Almanya'nın Köln kentinde, Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması talebi ile düzenlenen açlık grevi direnişçilerinin taleplerini sahiplendi, Türk devletinin, devlet terörünü protesto etti.
Almanya'nın Köln kentinde Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecrit yapılan yürüyüşle protesto edildi. Köln Dom Meydanı'nda bir araya gelen yüzlerce kişi "Çocuk katili Erdoğan" sloganını haykırdı.
 
Miting alanında yapılan konuşmaların ardından açlık grevinde bulunan eylemcilerin fotoğrafları ve taleplerini içeren döviz ve pankartlar eşliğinde kitle Nurmarkt'a yürüdü. "Yaşasın Leyla", "Öcalan'a özgürlük" sloganları atan kitle, Türk devletinin Kürdistan'da halka katliam tehdidi ve gözaltı terörü Almanca konuşmalarla teşhir edilerek, Alman halkını Türk turizmini boykot etme çağrısı yapıldı. Bir saatte yakın süren yürüyüşün ardından Neumarkt Meydanı'na varan kitle, yapılan konuşmaların ardından sloganlarla eylemini noktaladı.
 
Eylemin ardından Young Struggle üyeleri Rudolfplatz'a geçerek açlık grevinde bulunan eylemcilerin taleplerine dikkat çekmek için bilgilendirme çadırı açtı.